„Co bude dál? Jasno už mám, tady končím. Nějakou nabídku mám. Zvážím ji a uvidím, jak to bude. Jisté je, že jsem tady skončil. Budu vzpomínat v dobrém," usmíval se zkušený bek.

Kapitán Jestřábů také zhodnotil nyní už minulou sezonu: „Sezona se dá hodnotit jedině úspěšně. Postoupit do play-off z pátého místa je super. Sice ty čtyři zápasy se Slavií nebyly podle našich představ. Čekali jsme od toho víc. Bohužel nám nepadali branky, chybělo nám pověstné štěstíčko."

Co si však Pavel Mojžíš nejvíc chválil, to byli prostějovští fandové. „Fanoušci byli opravdu famózní a je jen škoda, že se nám pro ně nepodařilo urvat jeden nebo dva zápasy," litoval.

Svou roli v týmu nebral jako přítěž.

„Já jsem na roli kapitána moc nehleděl. Byl jsem nejstarší, a tak to na mě připadlo. Víc jsem diskutoval s trenéry a s rozhodčími," vysvětloval své kapitánství Pavel Mojžíš.

V týmu pak podle něj každý věděl, co má dělat: „Každý z hráčů věděl, co se od něj očekávalo, ale nevstřelili jsme branky a bez nich se nedá vyhrát."

Osmatřicetiletý obránce si také chválil dobrou partu v prostějovské kabině.

„Parta tady byla opravdu výborná. Sedli jsme si a dokázali jsme zabodovat, když jsme potřebovali bodovat. Výsledek je pak páté místo," připomněl.

Raději technika, než nářez v Šumperku

V jestřábím hnízdě ale nebylo vždy jen veselo. Síla týmu se ukázala právě ve chvílích, kdy prohrával.

„Řešili jsme v kabině, když se nám nedařilo. Vyříkali jsme si to, šli jsme zápas od zápasu a sbírali jsme body. Nakonec to dopadlo, tak jak dopadlo," dodal Mojžíš.

On osobně byl se svými výkony spokojený: „Sezonu bych hodnotil jako úspěšnou, ale samozřejmě to může být vždycky lepší."

Samotná soutěž jej pak překvapila svou vyrovnaností: „První liga je rychlá. Jsou tam tvrdé zápasy, ale také utkání s technickými týmy. Mé očekávání soutěž splnila. Byla neskutečně vyrovnaná. Je tam všehochuť."

A oblíbení soupeři? Především ti techničtí.

„Raději hraji s technickými týmy, než jet do Šumperku a dostávat tvrdý nářez," uzavřel své působení v Prostějově Pavel Mojžíš.