Duel nejvíc ovlivnila vyloučení, celkově jich totiž padlo dvacet.

„To je hrozné. Je to první zápas a kluky to stojí zbytečně moc sil. Mohlo by se to vymstít,“ zdůraznil přerovský lodivod Kamil Přecechtěl.

Jiří Vykoukal pak jen těžko hledal slova: „To byly tak nesmyslné fauly. Kdybychom měli dřevorubecké závody, tak bychom suverénně vyhráli. To, co jsme předvedli s trestnou lavicí, to nemá obdoby.“

Zápas zahájili už tradičně fanoušci, když předvedli na celé domácí tribuně velkou choreografii.

„Přesně takovou atmosféru jsme čekali. Přerovští i prostějovští fanoušci byli naprosto skvělí,“ pochvaloval si Kamil Přecechtěl.

V první třetině postupně poslali sudí na trestnou lavici šest hráčů. Tím prvním byl přerovský Jan Berger.

Čtěte také: Hanácká hokejová show startuje! Tipněte si, kdo postoupí

Jestřábi byli v základní části nejlepším přesilovkovým týmem a to také okamžitě potvrdili. Tomáš Protivný vypálil z pravé strany svou typickou dělovku a puk prošel až do brány.

Vzápětí měli Zubři postupně tři přesilovky, ale poctivá prostějovská obrana jejich šance stírala.

„Prvních dvacet minut jsme hráli zakřiknutě. Utkání jsme se jen účastnili,“ přiznal Kamil Přecechtěl.

Zdroj: DENÍK/Ivan Němeček

I začátek druhé části byl ve znamení přesilovek. Jestřábi si zahráli hned dvě po sobě. Navíc během té druhé hráli Zubři v pěti.

Dvojnásobnou výhodu domácí ukázkově využili. Rudovský našel Nováka, který posunul na Krejčíka. Ten z prostoru před brankovištěm vymetl pukem pavučiny v horním pravém růžku Horčičkovy brány.

„Do půlky zápasu jsme hráli dobře i oslabení jsme zvládli, ale nemůžeme jich hrát milion. Za sekery, hákování a takovéto blbosti. Jsem na hráče opravdu rozzlobený,“ mračil se Jiří Vykoukal.

Prostějovský kapitán Matouš Venkrbec zahrál vysokou holí a musel na trestnou lavici. Radomír Pala pak protlačil puk až za Kantora.

Vzápětí byl už podruhé vyloučen Marek Indra a Přerov srovnal. Tentokrát poslal Radomír Pala za Kantora prudkou ránu z levého kruhu.

Než se Jestřábi vzpamatovali, tak už prohrávali. Přihrávku zpoza brány zužitkoval Karel Plášek.

Přerovu stačily k obratu jen dvě minuty a dvanáct vteřin. Jiří Vykoukal tak musel rychle sáhnout po oddechovém čase.

„Když se nám podařilo udržet se chviličku na puku, tak jsme dali šťastný gól a od té doby jsme byli lepším mužstvem,“ usmíval se Kamil Přecechtěl.

Čtvrtou branku přidali hosté ze začátku třetí části. Karel Plašek objel bránu a z krásné otočky dal svůj druhý gól. To už vytáhli vlajky hostující fandové a stadion jim najednou patřil. Tak jako Zubrům úvodní výhra.

„Těžko to vydýchávám. Přerovu jsme tento zápas odevzdali na stříbrném podnose, přitom jsme byli v první polovině klání jasně lepší. To, co jsme ale pak předvedli s holemi, to je neomluvitelné. Kdyby nás bylo víc, tak některé hráče posadím na tribunu,“ dodal Vykoukal.

LHK Jestřábi Prostějov – HC ZUBR Přerov 2:4 (1:0, 1:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Protivný (L. Krejčík, Martin Novák), 26. L. Krejčík (Martin Novák, Rudovský) – 34. Pala (Pšurný, M. Novotný), 35. Pala (Chmelíř), 36. Plášek (Malina, Berger), 43. Plášek Rozhodčí: Dědek, Kubičík – Polák, Zídek. Vyloučení: 9:11. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2871. Stav série: 0:1.
LHK Jestřábi Prostějov: Kantor – Protivný, D. Kolář, T. Kvapil, Štindl, Pařízek, V. Zadražil – Matuš, Šlahař, Žálčík – L. Luňák, Venkrbec, Indra – L. Krejčík, Martin Novák, Rudovský – Fiala, Hozák, Švec. Trenér: Jiří Vykoukal.

HC ZUBR Přerov: Horčička – M. Novotný, Ferenc, Chmelíř, Malina, L. Vágner, Pala, Zbořil, Šnajnar – Plášek, T. Sýkora, Sikora – Milan Procházka, Pšurný, Berger – Goiš, F. Dvořák, Kovařík – Petelin, M. Kratochvíl, Š. Kratochvíl. Trenér: Kamil Přecechtěl.