Hanáci ale neplánují dát Valachům nic zadarmo.

„Jsou velmi kvalitní a mají bruslivé čtyři lajny, což koneckonců potvrdili v základní části,“ uvedl trenér Jestrábů Jiří Vykoukal na adresu klubu, který v druhé polovině devadesátých let kraloval celému českému hokeji.

„Pamatuji si, že minulý rok si nás do play-off přáli. Nyní se jim to vydařilo. My se připravíme, co nejlépe to půjde, a uvidíme, jak to dopadne,“ doplnil Vykoukal, jehož tým v minulé sezoně ve čtvrtfinále narazil na Kladno.

Výsledky posledního 60. kola Chance ligy se různě přelévaly, proto dlouho nebylo jasné, na koho Jestřábi půjdou. Chvíli to vypadalo i na vítěze základní části Jihlavu.

„O přestávce jsem se podíval na průběžné výsledky, ale nějak víc jsem to neřešil,“ uvedl Vykoukal a jedním dechem dodal: „Nijak jsme si nevybírali, mně osobně to bylo jedno. Všechny ty týmy z první čtyřky mají výborné kompletní čtyři pětky.“

Lukáš Žálčík
Na stadionech bude živo, snad i vyprodáno, vyhlíží Žálčík řež se Vsetínem

POZOR NA DRUHÝ ÚTOK

To jistě platí i o celku z legendárního Lapače. Jedna lajna ale přece jenom vyčnívala. A to nad všemi z celé soutěže – Luboš Rob, Antonín Pechanec a Vít Jonák.

„Je pravda, že měli famózní formu, sedli si,“ vysekl Vykoukal poklonu druhému vsetínskému útoku.

„Nějak speciálně se na ně ale připravovat nebudeme. Mají tam totiž i další – Březina, Kucharczyk, Podešva, Karafiát. V podstatě každá lajna tam může dát gól,“ varuje Vykoukal.

„Něco si řekneme k celkové hře, hráli jsme s nimi čtyřikrát, takže všichni hráči by měli vědět, co je čeká,“ pokračoval.

I když Jestřábi nejsou favority série, během základní části už ukázali, že na Valachy zahrát dokážou. Venku sice dvakrát prohráli (3:6 a 1:4), doma ale na tým kouče Jiřího Dopity v obou případech vyzráli (6:5p a 4:2).

„Doufám, že budeme hrát výborně z obrany a že se všichni hráči podřídí tomu, jaká bude nastavená taktika,“ prozrazuje 47letý trenér, co chce od svého mužstva.

Václav Meidl
Meidl po těžké nemoci znovu válí: Věřil jsem, že se vrátím co nejdřív

STŘET NEJLEPŠÍCH INDIVIDUALIT

Fanoušci se mohou těšit na zajímavou konfrontaci. Již zmínění Luboš Rob (65 bodů) a Antonín Pechanec (64) obsadili první dvě místa v kanadském bodování soutěže.

Jen o bod méně než Pechanec však měl nestárnoucí Jestřáb Tomáš Divíšek. Nebýt sedmi vynechaných zápasů, kdoví, jak by nakonec souboj o nejproduktivnějšího hráče dopadl.

Rob kromě celkového bodování ovládl také závod o krále střelců. Z branky se radoval celkem 39krát, o sedm gólů méně nastříleli jihlavský Matěj Pekr a taky prostějovský snajpr Lukáš Žálčík. Oba si určitě schovali dost ostrých nábojů i do čtvrtfinálové bitvy.

Zatímco Vsetínští zvládli posledních sedm zápasů základní části, Prostějov ve dvou závěrečných kláních proti Frýdku-Místku a Porubě padl. Štěstí, že si vstupenku do play-off zařídili už minulou středu domácí výhrou proti Litoměřicím.

„Play-off se hraje jinak, než jak jsme hráli ty poslední dva zápasy. Věřím, že náš tým je natolik chytrý, že si tohle nesmí dovolit opakovat. Doufám, že tam bude osobní statečnost, touha po vítězství a obětavost za dres, který mají hráči na sobě,“ burcuje kabinu Vykoukal.

Předseda 1. SK Prostějov František Jura a trenér Oldřich Machala
Prostějov posílil a odmítá hrát ve F:NL o záchranu

ČEKÁ SE PARÁDNÍ KULISA

Dá se očekávat, že hráče strhne i elektrizující prostředí, které se pro tuhle sérii očekává. Oba stadiony jsou schopny pojmout až pět tisíc lidí.

„Fanoušci to mají blízko, takže z tohohle pohledu je to super,“ přikyvuje Vykoukal. „O tom to play-off je. Doufám, že atmosféra bude dobrá a že to naše hráče vybičuje k velkým a obětavým výkonům,“ přál by si dvojnásobný mistr světa.

Čtvrtfinálová řež mezi druhým a sedmým celkem základní části startuje v pátek od 17.30 na ledě Vsetína, druhý zápas je na programu ve stejný čas hned zítra. V úterý se série přesune na Hanou.
Držte si klobouky, jízda začíná.