Svěřenci Jiřího Vykoukala na svém zimním stadionu přivítají v úterý od 18 hodin Frýdek-Místek. Fanoušci Jestřábů tak budou mít první možnost vidět v akci letní posily Tomáš Divíška či Tomáše Nouzu.

Na první test před novou sezonou se už v Prostějově těší.

„Zatím jsem s přípravou velmi spokojený. Ten první týden na ledě proběhl výborně a kluci makají. Uvidíme, jak si povedou v zápase,“ uvedl sportovní manažer a trenér klubu v jedné osobě Jiří Vykoukal.

Ten i přes složitou situaci prostějovského hokeje dokázal přivést na Hanou několik zajímavých jmen. Kromě extraligou ošlehaných Divíška a Nouzy přišli také obránci Horyna a Žovinec a brankářská post po odchodu Kantora doplnil talentovaný Dominik Groh. I tak by ale v Prostějově rádi přivítali minimálně ještě jednu posilu do útočných řad.

„Představovali bychom si ještě příchod jednoho důrazného útočníka,“ přitakává Vykoukal.

Jeho svěřence čeká v přípravě celkem šest zápasu s prvoligovými soupeři a jako bonus pak i duel proti extraligovým Pardubicím, které do Prostějova přijedou 31. srpna. Přípravu Hanáci zakončí 5. září ve Vsetíně a první soutěžní zápas odehrají o čtyři dny později v Přerově.

„Těch sedm zápasů nám stačí. Jsem rád, že se nám tam podařilo dostat extraligový manšaft a taky mě těší, že ten poslední zápas před startem soutěže odehrajeme venku ve Vsetíně,“ pochvaluje si zápasový plán trenér a manažer Prostějova.

Autor: Ondřej Kašlík