„Poslední vývoj v soutěži ukazuje, jak jsou všichni soupeři vyrovnaní. Orlová jen těsně podlehla Opavě a Hodonínu, což značí její kvality. My se na ni musíme pořádně připravit, protože nás nečeká nic lehkého," připustil kouč Jestřábů Petr Zachar.

Po středeční těsné výhře Prostějova nad Opavou se domácí trenéři chtějí zaměřit na hru pěti proti pěti.

„Momentálně musíme zlepšit vstup do zápasu, už se stává pravidlem, že nás soupeř v první třetině přehrává. Zapracovat musíme také na koncovce ve hře pěti proti pěti. Opavě jsme dali branky jen v přesilovkách," zdůraznil Zachar.

Početní převaha je momentálně největší prostějovskou zbraní, ale trenér Zachar na ni nechce spoléhat: „Nedá se hrát jen na přesilovky. Jednou se stane, že se neprosadíme a budeme mít problém. Musíme dávat góly v normálním počtu."

Jestřábi se s nováčkem druhé ligy letos už jednou střetli a zvítězili jasně 7:2.

„Zápas to nebyl jednoduchý. Dlouho byl vyrovnaný stav a nám pomohly až dvě slepené branky. I dnes by bylo dobře dostat se rychle do dvou nebo tří brankového vedení a zkazit Orlové chuť z hokeje," myslí si Petr Zachar.

Jeho tým bude stále postrádat marody Dubu, Knesla a Nedbálka.

„Jejich zranění jsou bohužel dlouhodobá a minimálně dalších čtrnáct dnů až tři týdny se bez nich musíme obejít," uzavřel Zachar.

Zápas mezi Jestřáby a Orlovou začne v sobotu v 17 hodin na prostějovském zimním stadionu.