„Jakožto tým jsme odvedli docela povedené utkání," pochvaloval si po zápase Jiří Cetkovský.

Jiří, vrátil jste se na prostějovský led. Jaké to byly pocity?

Před utkáním jsem byl trošku nervózní, ale po prvním střídání, kdy jsme si vytvořili několik příležitostí, to ze mě spadlo.

Doma jste nastoupili proti Slavii Praha. Jaký to je soupeř?

Je to extraligový tým, který bohužel v loňské sezoně sestoupil. Pořád je to dobrý tým a my musíme jít do každého duelu, jako do toho se Slavií.

Jak byste zhodnotil samotný zápas?

Jakožto tým jsme odvedli docela povedené utkání. Dělali jsme to, co nám řekl trenér a jak je vidět, tak nám to přineslo nějaké ovoce.

Co vám dal trenér za pokyny?

Řekli jsme si, že to budeme házet k jejich brankáři a budeme agresivní. Dvakrát se nám to vyplatilo.

Vy přicházíte do Prostějova z druholigového Trutnova. Tam se vám tolik nedařilo, ale nyní sbíráte prakticky bod za zápas. V čem je změna?

Trutnov je ještě o soutěž níž. Já tam přišel jako extraligový hráč a všichni soupeři si mě hlídali. U mě byli jeden až dva hráči. Navíc se týmu moc nedařilo.

Takže v Prostějově jste svobodnější?

Ano, tady mám víc volnosti. Můžu si to s kluky hodit, nahrajeme si.

V útoku jste společně s Matoušem Venkrbcem. Svou výškou jste věže týmu. Jak se vám spolu hraje?

My vyznáváme jakoby stejný styl. Tím pádem si dokážeme vyhovět. Vše je to o domluvě.

K Jestřábům jste přišel po sérii šesti porážek. Ve vašem prvním zápase na Kladně navíc prohráli po sedmé. Jak těžké bylo dostat se do týmu?

Byla tam samozřejmě špatná nálada. Nějaké zápasy se prohrály, ale v sezoně to tak bývá. Jednou dáte gól úplně ze všeho a podruhé tvrdě makáte a nejde vám to. Nastoupil jsem a trenéři po mně měli nějaké požadavky a já jen doufám, že je plním dobře.

Jak se vlastně zrodil váš přestup?

Zrodil se z hodiny na hodinu. Zavolali mi, jestli chci v Prostějově hrát. Já jsem chtěl, tak mi jen řekli, v kolik hodin mám tady být.