Plumlov, který svá domácí utkání hraje na prostějovském zimním stadionu, do souboje o semifinále vstoupil vítězstvím, v odvetě na jihu Moravy ale padli 3:0. V té chvíli už měli jistotu, že do třetího zápasu půjdou s handicapem.

„Věděli jsme, že když přijde na třetí utkání v úterý, tak bude hrát druholigový Prostějov v Havířově. A z mužstva Jestřábů máme na střídavé starty pět hráčů, takže jsem neměl brankáře Musila, obránce Finkese s Tomigou ani útočníka Stráněla. Zbyl nám jenom Berčák. Tím pádem jsme museli trochu pozměnit sestavu,“ vysvětlil trenér plumlovského týmu Svatopluk Vařeka.

Do klíčového utkání nevstoupil Grewis vůbec dobře, už po prvních dvaceti minutách prohrával 0:2. Jenže ve 2. třetině tým zabral a srovnal. „Cením si bojovnosti kluků, že to utkání ještě takhle dokázali vyrovnat. Ve třetí třetině jsme měli spoustu gólovek, někdy jsme nedokázali dát gól do prázdné branky. Štěstěna se přiklonila na stranu Uherského Brodu a z minima vytěžili maximum,“ okomentoval Vařeka třetí periodu, kterou hosté vyhráli 4:2 a mohli oslavovat postup. O čtyři branky Plumlova se postarali Pezda, Mazouch a dvakrát se trefil Berčák.

Zakletý Uherský Brod

Nebylo to zdaleka poprvé, kdy plumlovským hokejistům vystavil stopku právě Uherský Brod.

„Narazili jsme na něj v play off už poněkolikáté. Kromě loňska jsem hráli v podstatě jenom s ním. Vždycky to bylo tak, že jsme je potrápili, ale oni přesto postoupili. Letos to vypadalo podobně, jen s tím rozdílem, že jsme první utkání na nájezdy vyhráli,“ vrátil se Vařeka k úvodnímu duelu celé série, který po základní hrací době skončil nerozhodně.

„Myslím si, že jsme byli lepším mančaftem. Dvě třetiny jsme vedli, až dvě minuty před koncem srovnávali na 3:3. V nájezdech to pak krásně rozhodl Berčák,“ řekl plumlovský kouč s tím, že vzhledem k výhře si jeho tým pochopitelně nestěžoval na chybu rozhodčích, kteří nájezdy odstartovali hned po skončení třetí třetiny, přičemž pravidla říkají, že před nimi má být přestávka.

„Rozhodčí se spletli. Ale bylo to se šťastným koncem pro nás, takže jsem si ani nestěžoval, že ta desetiminutová pauza nebyla,“ podotkl.

„Další zápas se hrál u nich, jeli jsme se stejnou a nejsilnější sestavou. Dvě třetiny to bylo vyrovnané, ale v závěru nám došla štáva a nakonec prohráli 3:0,“ pokračoval Vařeka. S vyřazením v první části play off pochopitelně Plumlovští příliš spokojeni nejsou.

„Chtěli jsme se konečně dostat přes první kolo, to se nám bohužel zase nepodařilo a už v únoru nám končí sezona, stejně jako loni. Takže je to mírné zklamání,“ doplnil trenér.