„Nebyl to pohledný zápas z obou dvou stran. V holomajzně jménem lední hokej jsme získali dva body,“ glosoval na klubovém webu trenér Prostějova Jiří Vykoukal.

Zápas na prostějovském ledě měl hned trio dvougólových hrdinů.

V prostějovském dresu potvrdil skvělou aktuální formu David Dvořáček. Útočník, kterého si v neděli stáhla a nasadila do zápasu s Třincem extraligová Sparta Praha, v první třetině odpověděl na vedoucí branku finského forvarda ve službách Litoměřic Markuse Korkiakoskiho.

Ve druhé třetině poslal Jestřáby do vedení Tomáš Nouza, jenže Korkiakoski z trestného střílení vyrovnal.

Když na startu třetí části hry podruhé skóroval Dvořáček, zdálo se, že by Prostějov mohl utkání dotáhnout do plného bodového zisku. Jenže hanácký celek doplatil na oslabení v samém závěru. Střelou od modré čáry poslal zápas do prodloužení Aleš Pavlas.

NEKONEČNÉ NÁJEZDY ROZLOUSKL NOUZA

V nastavené pětiminutovce gól nepadl a ani samostatné nájezdy dlouho neměly úspěšné střelce.

V páté sérii mohl rozhodnout Dvořáček a završit tak hattrick, ale prostějovský borec dopadl jako jeho devět předchůdců – nedal.
Až v sedmé sérii prostějovský Nouza prolomil střelecké prokletí a druhou trefou večera přiblížil Jestřáby triumfu.

Fin Korkiakoski se pak během rozstřelu již potřetí rozjel na prostějovskou branku, ale opět ztroskotal na bezchybném brankáři Jakubu Neužilovi, který všech sedm litoměřických nájezdů perfektně ustál a společně s Dvořáčkem a Nouzou se stal hlavním prostějovským hrdinou večera.

Jakub Neužil
Neužil vychytal nulu, Jestřábi ozdobili výhru krásným gólem

Prostějov v tabulce Chance ligy díky dvoubodovému zisku poskočil před Vsetín na třetí místo a ve středu se představí na ledě nebezpečného Frýdku-Místku.

Jestřábi Prostějov – Stadion Litoměřice 4:3 po sam. náj. (1:1, 1:1, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 19. Dvořáček (L. Luňák, Venkrbec), 35. Nouza (Divíšek), 46. Dvořáček (Venkrbec, L. Luňák), rozh. náj. Nouza – 10. Korkiakoski, 36. Korkiakoski (TS), 58. Pavlas (J. Kloz). Rozhodčí: Jeřábek, Veselý, Podrazil, Zídek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 1060.

Prostějov: Neužil – Rašner, Mikliš, Havlík, D. Kolář, J. Zdráhal, Bažant – Karpov, Divíšek, Nouza – Starý, Račuk, Žálčík – L. Luňák, Venkrbec, Dvořáček – Matýs, Prokeš, Krejčiřík. Trenér: Jiří Vykoukal.

Litoměřice: Tomáš Král – Pavlas, Marcel, Smetana, Gaspar, Jebavý, Buchtela, Dluhoš – Korkiakoski, J. Kloz, M. Kadlec – Voženílek, M. Zadražil, Przybyla – Šik, M. Havelka, J. Dvořák – Machač, Jirásek, Eret. Trenér: David Bruk.