„Martin navázal na předloňskou sezonu, kdy se prezentoval velmi dobrými výkony a potvrdil, že má parametry hrát stabilně extraligu. Slibujeme si od něho, že naváže na nadstandardní výkony v uplynulém ročníku a stane se důležitým článkem v obranných řadách,“ uvedl v tiskové zprávě hlavní trenér a sportovní manažer zlínského hokeje Robert Svoboda.

Novotný si smlouvy v extraligovém klubu náležitě považuje.

„Z osobního hlediska je to velký úspěch, ve který jsem ve svých letech nedoufal,“ přiznává.

Šumperský rodák chtěl hlavně stabilně první ligu, kam Draci letos postoupili, a věřil ve střídavé straty v extralize. Nyní se mu přání splnilo.

„Podpis smlouvy je pro mě velký závazek. Musím na sobě nadále usilovně pracovat, aby nezůstalo jen u ročního angažmá,“ prohlásil.

Novotný zažil extraligový křest až v osmadvaceti letech . V sezoně 2017/18 odehrál za Berany rovněž tři zápasy v předkole play-off proti Olomouci.

Výrazněji zasáhl do nejvyšší soutěže v uplynulém ročníku po přesunu z Prostějova, v 31 zápasech si zapsal 10 bodů do produktivity za 4 góly a 6 asistencí včetně premiérové branky.

„Tehdy tady byla velká marodka. Loňské angažmá v Prostějově se příliš nepovedlo, přišla nabídka ze Zlína a poté se mně začalo dařit. S druhou části sezony panovala spokojenost, neboť převážily zápasy se slušným výkonem. Nebylo to však jednoduché, protože rozdíl mezi oběma soutěžemi je velký, největší v organizaci hry,“ uvedl zkušený bek, který vedle hokejové kariéry úspěšně zvládl i studium na vysoké škole.

Nyní v hokejové třídě na Základní škole v Přerově vyučuje tělocvik.

Novotný patří mezi šumperské odchovance. První zkušenosti se seniorským hokejem sbíral mezi Draky. V létě 2015 odešel hrát první ligu do Přerova a na začátku loňské sezony působil v Prostějově.

Celkem odehrál v první lize 472 zápasů, ve kterých nasbíral 94 kanadských bodů za 20 gólů a 74 asistencí. V extralize nastoupil ve zlínském dresu k 47 zápasům s bilancí 11 kanadských bodů za 4 góly a 7 asistencí.

Obránce Daniel Gazda podepsal s Berany Zlín víceletou smlouvu.
Obránce Gazda pokračuje ve Zlíně, s Berany podepsal víceletou smlouvu