Osmatřicetiletý hokejista byl v loňské sezoně s devětadvaceti kanadskými body třetím nejproduktivnějším hráčem druhé nejvyšší soutěže.

Prostějov o pokračování Holíkova angažmá velmi stál.

„Aleš je zkušený hráč, který toho má hodně za sebou, takže věřím, že nám může v obraně opět pomoc,“ uvedl pro klubový web sportovní manažer Jestřábů Jiří Vykoukal.

Odchovanec zlínského hokeje přišel do týmu na začátku loňské sezony a hned na startu svého angažmá si získal oblibu u domácích fanoušků, kteří ho v první čtvrtině základní části ocenili jako nejlepšího hráče Jestřábů.

„V loňské sezóně měl výborný start, po kterém ale následoval špatný úsek v období Vánoc. Na konci sezóny však hrál opět velice dobře. Pevně doufám, že si ten výpadek, který měl loni okolo Vánoc, letos nezopakuje a bude pro náš mančaft velkým přínosem,“ dodal pro internetové stránky Jestřábů Vykoukal.

Ten už minulý týden přivedl do týmu jinou výraznou postavu pro zadní řady, když domluvil angažmá beka Marka Drtiny, který v Prostějově působil už v sezoně 2015/2016.

Tým se již nyní pomalu chystá na novou sezonu. Část hráčů v pondělí zahájilo přípravu pod vedením kondičního trenéra Davida Skřivánka, zbytek týmu se připravuje individuálně.

Prostějovští Jestřábi. Ilustrační foto
Nový hokejový šéf je pod lavinou exekucí. Spory klubů má vyřešit komise

Ondřej Kašlík