V posledních třech kolech Třebíč inkasovala jediný gól, ale na ledě Prostějova její defenziva úplně zkolabovala. Nečekanou kanonádu nastartoval ve 3. minutě gól Václava Meidla, který se představil na domácím ledě poprvé od svého návratu z Polska. „Moc jsem si to užil. Vyhráli jsme, fanoušci fandili a vycházelo nám úplně všechno,“ popsal své dojmy jednatřicetiletý útočník.

Trenér Prostějova Jiří Vykoukal po výhře 9:0 euforii spíše krotil. „Dali jsme rychlý gól a pak to tam napadalo. Musíme se k tomu výsledku postavit s pokorou. Někdy takové zápasy jsou, ale musíme si to utkání v hlavách hned ukončit a nemyslet si, že to takhle půjde i příště,“ varoval domácí kouč, jehož tým už v pondělí čeká cesta do Ústí nad Labem a ve středu domácí duel s Karlovými Vary.

Jestřábi o své výhře s Třebíčí rozhodli v první části, kterou vyhráli 5:0. Skóre otevřel Meidl, který se za brankou dostal k puku a pohotovým zakončením nadvakrát překvapil brankáře. „Nečekali jsme to. Třebíč je známá tím, že v defenzivě hraje velmi dobře. Hrají zataženě a mají dobře pokryté střední pásmo. Chtěli jsme dát co nejdřív gól, abychom prorvali tu jejich obranu, což se povedlo,“ podotkl Václav Meidl.

Prostějov (v červeném) porazil Třebíč 9:0
Demolice. Jestřábi nasázeli Třebíči devět gólů

V POLSKU TO NEKLAPALO

Ten přišel do týmu v reprezentační pauze a zatím se ještě s novým týmem sehrává. „Stále se rozkoukávám. V každém týmu je jiný systém. Centři, pravá i levá křídla jezdí v každém týmu jinak. Člověk to musí mít naučené a dělat automaticky a až pak do toho může vložit i něco ze sebe,“ přiznal útočník, který naposledy působil se svým bratrem Radkem v polském Orliku Opole.

Václav Meidl však v Polsku spokojený nebyl a tak se vrátil do Prostějova na hostování do konce sezony. „Nebylo to tam takové, jaké jsem čekal. Jsem rád, že můžu být tady a že jsem dostal od Prostějova šanci,“ poděkoval Meidl vedení klubu.

Trenér Vykoukal se letos potýká s úzkým kádrem, takže novou posilu přivítal s radostí. Zároveň ale přiznává, že Meidl bude potřebovat čas na aklimatizaci. „Ještě se hodně rozkoukává. Věcí, na kterých musí zapracovat, je moc. Je silný na buly, ale má svůj herní styl, který se bude těžko předělávat. Při hře dělá na ledě velké oblouky, ale v tom našem systému musí pracovat na menším prostoru, než je zvyklý,“ vysvětlil Vykoukal.

Podle něj Meidlovi může pomoci první gól, který vstřelil v sobotním utkání. „Je to pro něho důležité. Dal gól hned při svém prvním nebo druhém střídání. Je to dobré pro jeho sebevědomí a hlavně to pomohlo týmu,“ pronesl Jiří Vykoukal.

Meidl zatím odehrál po návratu dva zápasy a úroveň WSM ligy ho překvapila. „První liga se možná nezdá, ale je to rychlostně stejné jako extraliga. Jsou tu mladší kluci, kteří lítají, takže dodržovat v té rychlosti pozice je těžké,“ všiml si Meidl.

Ten se do Prostějova vrátil po necelých dvou letech a věří, že pomůže Jestřábům do play-off. Ten tým je úplně jiný. Jsou tu zkušení hráči. Máme výborný systém. Když to všichni budou dodržovat jako s Třebíčí, měli bychom vyhrávat. Tým má kvalitu, aby postoupil do play-off. Chci pomoci mužstvu, abychom vyhrávali. Přišel jsem s pokorou, chci makat a dřít pro tým,“ plánuje hokejový světoběžník, který byl v roce 2004 draftován Nashvillem a v posledních dvou letech si kromě Polska zahrál i Německu či Velké Británii.