Davide, jak těžký byl první domácí zápas v sérii?

Docela dost. Chtěli jsme dát první branku, bohužel se nám to nepovedlo na začátku. Nevstoupili jsme do utkání úplně ideálně. Nicméně jsme byli pořád naladění. Na střídačce to žilo. Srovnali jsme, šli do vedení. Oni pak dokázali vyrovnat v závěru. Byla to opravdu velká bitva. Naštěstí s vítězným koncem pro nás.

Celé utkání se přelévalo ze strany na stranu. Vsetín minutu před koncem dokonce srovnal. Tam jste to asi měli dohrát, nemyslíte?

To byla škoda. Popravdě jsem tu branku ani neviděl. Hlavně si myslím, že jsme měli odskočit ve druhé třetině. Tam jsme neproměnili spoustu šancí. Mohlo to být o dvě branky a hrálo by se úplně jinak. Ve třetí třetině jsme také nějaké šance měli. I já jsem stál sám před bránou, nedal jsem. Stálo nás to proto trochu více sil. Každopádně to je teď jedno. Pro nás je důležité vítězství.

Sice jste nedal gól ve třetí třetině, rozhodl jste ale v prodloužení krásnou brankou.

Když jsem vyjel zpoza brány, připadalo mi, že jsem hodně z úhlu. Nedalo se nikam moc vystřelit. Navíc se tam vracel bránící hráč. Nechtěl jsem to zbytečně zahazovat, tak jsem si počkal, obránce projel a já měl pak volnou cestu.

Prostějov (v černém) porazil Vsetín v prodloužení.
Dvořáček rozhodl v prodloužení. Jestřábi mají první bod v sérii

Dá se říct, že opakovala situace z druhého zápasu, kdy Vsetín vedl, vy jste srovnali v závěru, ale nakonec prohráli v prodloužení. Člověk by čekal, že tým, který srovná, bude na koni. Čím to?

Ano, to je pravda. Ve Vsetíně jsme měli smůlu, V prodloužení jsme nastřelili tyč, poté jsme inkasovali. Dnes jsme si hned po inkasovaném gólu řekli, že se nic neděje, že jedeme dál. Snažili jsme se být pozitivní, což se nám nakonec vyplatilo.

Zápas jste dohrávali na pět obránců. Kluci to ale zvládli celkem slušně, co myslíte?

Ani jsem si nevšiml, že Ondra Mikliš nedohrál. Doufám, že bude ve středu v pořádku. Je to jeden z klíčových obránců pro nás. Jinak ano, zápas to byl náročný a kluci se s tím popasovali velice dobře. Myslím si ale, že jsme hráli zodpovědně a to, co jsme hrát chtěli, jsme hráli. Dá se říct, že se držíme toho, co jsme hráli u nich. Teď nám tam akorát konečně napadaly branky. Kdyby se nám dařilo střelecky lépe i tam, bůh ví, jak by to dopadlo. Pořád se ale musíme vyvarovat zbytečných chyb hlavně u nás v pásmu. Hrát to jednodušeji, abychom si to nekomplikovali.

Do dalšího utkání vám moc času na regeneraci nezbývá.

Půjdeme se vyběhat, nebo vyjezdit na kole. Hlavně zapomeneme na to, že jsme vyhráli. Ve středu se totiž jede od nuly, takže to by se nám nemuselo vyplatit.

Jak moc si užíváte play-off zápasy?

Baví nás to. Je to super. Přijdou fanoušci, parádní atmosféra, co víc si může člověk přát. Užíváme si každý zápas. Táhneme za jeden provaz, v kabině je dobrá nálada. Ještě když se potom vyhraje. O to je hezčí.

Utkání sledovalo 3193 fanoušků. Vzkázal byste jim něco?

Byli úžasní. Ženou nás dál. Moc jim děkujeme a doufáme, že ve středu dorazí zase.

JIŘÍ HORÁK