Mezi českými legendami byl i bývalý obránce a dnešní sportovní manažer prostějovských Jestřábů Jiří Vykoukal. Dvojnásobný mistr světa si celou akci nemohl vynachválit: „Hodnotím to jen a jen kladně. Celá akce se moc vydařila. Byl to pro mě obrovský zážitek. V Moskvě bylo jedenáct a půl tisíce diváků."

Největším zážitkem byli pro Jiřího Vykoukala soupeři. „Mohl jsem si zahrát proti legendám, na kterých jsem sám vyrůstal. Já osobně jsem pravidelně nastupoval proti Larionovi, Fetisovi a Kasatonovi. Byl to obrovský zážitek," přiznal Jiří Vykoukal.

Konečná prohra tak legendárního obránce ani nemrzela. „Ta soutěž je především pro diváky, tam se nehraje na výhru, protože není podstatná. To co je podstatné, je zahrát si," zdůraznil Jiří Vykoukal.

Pro asistenta prostějovských Jestřábů bylo příjemné i shledání se spoluhráči z reprezentace: „Už jsme starší a každý máme jiné starosti než jen hokej. I když většina z nás dělá kolem hokeje. Nakonec jsme ani moc nevzpomínali. Akci jsme si užili a byli jsme moc rádi, že jsme si zahráli před vyprodanou halou," usmíval se Jiří Vykoukal.

Bývalý sparťanský bek také prozradil, jak se udržuje v hokejovém důchodu v dobré kondici. „Sem tam skočím na tréninku na led s Jestřáby a zahraju si s nimi. Do posilovny už ale nechodím, maximálně tak běhám se psem," popisoval svůj trénink Jiří Vykoukal.

Světová veteránská liga letos přitáhla pozornost diváků a zároveň i ostatních reprezentací. Pokračování této zajímavé akce je tedy na spadnutí. „V Rusku se mluvilo o tom, že by se mohlo pokračovat. Zájem totiž projevila taky Kanada a USA. Když přijdou lidi, tak není důvod v tom nepokračovat," myslí si Jiří Vykoukal.

A jak je na tom on sám? „Já bych si ještě rád zahrál. Navíc náš tým byl v porovnání s konkurencí mladší. Byli jsme tam takoví mlaďoši, tak proč si ještě nezahrát," prozradil svá přání Jiří Vykoukal.