Tak se sice nestalo, za údajně nezvládnutou pořadatelskou službu při dvou utkáních s Přerovem a následně nezaplacenou pokutu musí stejně zaplatit.

"Disciplinární komise ČSLH odmítla obhajobu klubu, že o povinnosti úhrady pokut v určeném termínu nebyl informován, odvolala se na Licenční řád, který termíny jednoznačně stanoví, a za hrubé porušení Licenčního řádu pro účast v I. lize a Soutěžního a disciplinárního řádu ČSLH potrestala klub," píše se v tiskové zprávě na webu svazu.

Oddílu po té, co unikl vyloučení, hrozil finanční postih až dvě stě tisíc korun. Jak ale uvedl generální manažer klubu Jaroslav Luňák, s udělením pokut nesouhlasí.

Wolkrův Prostějov 2017 - Divadlo Point
Divadlo Point může přijít o střechu nad hlavou

Luňák: S výší pokuty nesouhlasím

"S výší původní pokuty bytostně nesouhlasím. Český svaz ledního zjevně chce dostat veškerou pyrotechniku ze zimních stadionů, bez detektorů a s řešením zimního stadionu pronášení pyrotechniky ale nejde zcela zabránit," uvedl Jaroslav Luňák.

Upozornil taky na to, že nikdy se stoprocentně nepodaří ze stadionů vymýtit závadné chování některých fanoušků, za které pak platí klub pokuty. Jedno opatření už nicméně Jestřábi podnikli: mezi sektorem domácích a hostí je natažená síť tak, aby nedošlo k házení předmětů za ochranou bariéru.

Chování fanoušků a s ním související pokuty vyvolávají v Prostějově vášně už delší dobu. Vedení klubu nedávno vyzvalo příznivce hokeje, kteří nejsou ochotní dodržovat pravidla, aby radši na zápasy nechodili.

Ve středu 25. října 2017, se v Konici odehrálo finálové utkání fotbalového poháru OFS Prostějov mezi Sokolem Konice a FC Kralice na Hané
Světla ozářily konickou euforii. Sokol smázl ve finále Kralice

Naiclerová: Šestimístná částka likvidační není

Politická opozice v Prostějově pak v minulosti navrhovala, aby se zvážila veřejná podpora klubům, kteří za chování svých fanoušků dostávají pokuty.

Emoce alespoň ze strany politiků ale nyní krotí opoziční zastupitelka Hana Naiclerová, která dění v hokeji dlouhodobě sleduje.

"Musíme si položit otázku, za jakých podmínek hokej v Prostějově chceme. Třeba v poskytování dotací zohlednit i to, jak který subjekt funguje. V tomhle případě neznám detaily, šestimístná částka ale likvidační není," uvedla zastupitelka. Nicméně ani udělení pokuty, kterou 25. října svaz Jestřábům udělil ještě nemusí být konečný stav věcí. Klub se totiž ještě může proti rozhodnutí odvolat.

"Tuto možnost má klub do patnácti dnů od doručení informace, platbu je potřeba udělat do třiceti dnů," uvedl mluvčí ČSLH Miroslav Zikmund.

V tiskové zprávě, kde se o pokutě hovoří, také padá jméno Matouše Venkrbce, vůči kterému původně Jestřábi nepřiznali dluh. "Přesnou částku vám nesdělíme, váže se k výši hráčovi výplaty," dodal mluvčí.

Malí Jestřábi. Ilustrační foto
Mladí Jestřábi zmizeli, problémy ne. Opozice znovu půjde po krku radních