„Myslím si, že jsme viděli pro diváky velice atraktivní utkání. Pro nás až tak atraktivní nebylo, čtyřikrát za zápas jsme prohrávali a čtyřikrát se nám podařilo vyrovnat. Nakonec jsme duel ještě otočili, takže měl pro nás šťastný konec," usmíval se po zápase prostějovský kouč Kamil Přecechtěl.

Naopak pro hostujícího trenéra Petra Vlka byl konečný výsledek zklamáním: „Jsme samozřejmě zklamaní, že si z Prostějova nevezeme body. Začali jsme dobře, ovšem potom jsme soupeři vlastními nepřesnostmi a laxností dovolili vrátit se do zápasu."

Duel začal opravdu divokou první třetinou. Diváci viděli hned čtyři branky a především téměř z mrtvých vstání prostějovských Jestřábů. Ti totiž už po minutě a půl hry prohrávali 1:0. Hosté si před stojícím Horčičkou přihráli a David Březina neměl problém zakončit. Dukla poté hrála vyloženě prim. Což vyvrcholilo v desáté minutě, kdy Březina z obrovského úhlu překonal Horčičku podruhé. Vše vypadalo naprosto jasně. Hanáci se však nedali a do konce třetiny srovnali. Nejprve dorazil puk za Honzíkova záda Václav Meidl. Poté v šestnácté minutě vypálil Drtina od modré. Kotouč Honzík vyrazil jen před sebe a po krátké skrumáži srovnal na 2:2 Martin Novák. Vzápětí mohl Čuřík poslat Jestřáby do vedení, ale minul.

Další tři branky přinesla druhá třetina. Z jejího začátku se začal hrát opatrnější hokej s mírnou převahou Jihlavy. Kaláb, Jergl ani Březina se však neprosadili. Ve dvacáté páté minutě se Dukla přece jen trefila po třetí. Opět to nebyl pohledný gól. Za Horčičku protlačil puk Důras. Poté začala další velká stíhací jízda Jestřábů. Především během přesilovky pěti na tři ostřelovali Hanáci Honzíka snad ze všech stran. Branku nedali Drtina, Venkrbec, Dragoun ani Šlahař. Nakonec se domácí dočkali. Drtinovu dělovku od modré tečoval do brány Illéš. Radost Hanákům však dlouho nevydržela. Prakticky okamžitě poslal Jihlavu z dorážky do vedení Flek.

Prvních deset minut třetí části nepřineslo moc vyložených šancí. Jestřábi nevyužili ani přesilovou hru. Nedařilo se ani Jihlavě. Jerglův pokus chytl Horčička. Honzík pak vychytal Šlahaře. V devětačtyřicáté minutě pak vyloženě v letu srovnal na 4:4 Michal Dragoun. A opět za minutu přišla studená sprcha. Melenovský vypálil od modré a Gríger vyražený puk poslal do brány. Šest minut před koncem pak zahrozil ve vlastním oslabení Venkrbec, ale Honzík byl pozorný. Vzápětí vyrazil Honzík Cetkovského střelu k Venkrbcovi a ten poslal kotouč do odkryté branky, a to Jihlava hrála stále přesilovku.

„Jestliže hrajeme přesilovku pět minut před koncem a soupeř nám odjede dva na jednoho, tak je to hloupost. S netaktičností už to nemá nic společného, jsou to prostě hloupé věci, které do hry nepatří," zlobil se na své svěřence trenér Vlk.

To ale nebylo z Venkrbcovy strany vše. V padesáté osmé minutě poslal prakticky hned po buly kotouč k tyči Honzíkovy svatyně a rozhodl o vítězství Jestřábů. Hosté sice ještě zkoušeli hru bez brankáře, ale srovnat už nedovedli.

„Co se týče celého utkání, vstoupili jsme do něj špatně a první polovinu, jsme podle mě tahali za trochu kratší provaz. S přibývajícím časem jsme ale hru Jihlavy vyrovnali a v závěru jsme měli víc štěstí než soupeř," přiznal Kamil Přecechtěl.

LHK Jestřábi Prostějov – HC Dukla Jihlava 6:5 (2:2, 1:2, 3:1)

Branky a nahrávky: 14. Meidl (Čuřík), 16. Novák (Moskal), 36. Illéš (Drtina, Zadražil), 49. Dragoun (Cetkovský), 56. Venkrbec (Cetkovský), 58. Venkrbec (Dragoun) – 2. Březina (Flek), 10. Březina (Flek), 25. Důras (Diviš), 37. Flek (Březina, Anděl), 51. Gríger (Melenovský). Rozhodčí: R. Trombík – Ganger, Konvička. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1353.

LHK Jestřábi Prostějov: Horčička – Drtina, Vokurka, Špaček, Sova, Husák, Protivný – Cetkovský, Dragoun, Venkrbec – Novák, Moskal, Volek – Šlahař, Meidl, Čuřík – Zadražil, Illéš, Luňák. Trenér: Kamil Přecechtěl.

HC Dukla Jihlava: Honzík – Štebih, Grebenyuk, Kaláb, Šimek, Parýzek, Zadražil, Dundáček – Gríger, Melenovský, Diviš – Důras, Skořepa, Jergl – Flek, Březina, Anděl – Malec. Trenér: Petr Vlk.