Ten letos vsadil na posílení kádru a na nového trenéra Kamila Přecechtěla a sázka se mu vyplatila.

„Předkolo potažmo čtvrtfinále play-off bylo naším skrytým cílem," přiznal generální manažer Jestřábů Jaroslav Luňák.

Cítil jste velkou úlevu po výhře nad Havířovem a jistotě postupu do play-off?
Rozhodně jsem byl spokojen již s tím, že jsme si zajistili účast v předkole play-off, přímý postup pak již bylo něco navíc a já pevně věřím, že i v play-off nebudeme do počtu.

Splnila letošní základní část vaše předsezónní očekávání?
Ano splnila, předkolo potažmo čtvrtfinále play-off bylo naším skrytým cílem, ale po zpackané minulé sezóně jsme o těchto cílech nechtěli nahlas raději moc mluvit.

Před sezónou jste do týmu angažovali trenéra Kamila Přecechtěla. Splnil vše, co jste od něj čekal? Byl to klíčový krok?
Pozice trenéra je v každém týmu klíčová. My jsme prošli s Kamilem dobré i špatné chvíle a v těch špatných jsme stále věřili, že přijde změna a nakonec ta změna přišla. Družstvo si sedlo a společně s tím přišla i tolik potřebná a očekávaná vítězství.

Za složením týmu stojí Jiří Vykoukal. Co jste mu po postupu do play-off řekl?
Jestli je pozice trenéra klíčová, tak pozice Jirky Vykoukala je superklíčová a rozhodně bez něho a bez dnes již téměř tříleté spolupráce s ním by Prostějov nebyl tam, kde je. Mít v realizačním týmu na pozici sportovního manažera a asistenta trenéra dvojnásobného mistra světa je pro mě jako majitele jedna velká radost. Ne na všem se shodneme, ale oba víme, že naším společným cílem je úspěch Prostějova, a proto děláme oba vše.

Loňská facka byla pořádná

Když srovnáte letošní základní část s tou loňskou, v čem byl největší rozdíl? Co stojí za letošním úspěchem?
V první řadě je třeba říct, že ta loňská „facka" byla pořádná a snad jsme se z ní poučili. Angažovali jsme nového trenéra se zkušeností s touto soutěží, nově jsme obsadili pozici trenéra brankářů a hlavně jsme vyměnili víc jak polovinu týmu. Dnes mohu říci, že všichni hráči, kteří momentálně v Prostějově hrají kromě toho, že hokej hrát skutečně umí, tak ho hrají srdcem a odměnou nám je přímý postup do play-off.

Jak byl důležitý podle vás příchod Jiřího Cetkovského do týmu?
Jirku jsme si vytáhli z Trutnova a byl to takový malý risk, který se nám bohatě vyplatil. Jirka je srdcař, i když v Prostějově již řadu let nepůsobil, má to zde rád. Má tady rodiče a plno známých a rozhodně i on je jeden z klíčových hráčů, který se svým přístupem a výkonem podepsal na našich výsledcích a na tolik vytouženém postupu do play-off.

Budu i trošičku osobní. Jak jste si užil gól Lukáše Luňáka Havířovu a následné skandování jeho jména? Cítil jste velkou hrdost?
Který táta by hrdý nebyl, to víte, že mi šly slzy do očí, když celý stadion skandoval jeho jméno a já navíc vím, kolik nás to stálo úsilí a trablů. Kolikrát ho zatracovali a kolikrát plivali po mně, ale to je hokej. Dnes si troufám říct, že Lukyn je velice platným hráčem našemu týmu, ale je třeba říct, že i ostatní hráči v posledních zápasech předvedli vynikající výkony a hokej není o jednotlivci, ale o týmu a ten mi teď již konečně skutečně máme.

Poslední otázka. Jste v play-off. Máte nějaký minimální cíl, kam by měli Jestřábi postoupit?
Jak jsem již říkal, rozhodně nechceme být do počtu a věřím, že ani nás si žádný ze soupeřů nebude přát, ale reálně, případný postup do semifinále by bylo něco hodně, hodně navíc. Pozor, ale my se o to samozřejmě pokusíme.