Ten u týmu působí už od léta, nejprve jako druhý asistent a později jako sportovní manažer. Dvojnásobný mistr světa má teď za úkol, pomoci Zacharovi připravit mladé Jestřáby na play off. Týmu se pod novou dvojící Zachar Vykoukal zatím daří a ovládli zápasy s Hodonínem i Přerovem.

Jak byste zhodnotil sobotní derby s Přerovem?

Panovala parádní atmosféra, byl to hezký zápas. Musím klukům poděkovat, protože utkání, ve kterém nedáte dvě trestná střílení, vytvoříte si spoustu šancí, neproměníte přesilovku pět na tři a na konec to přece jen v prodloužení dotáhnete do vítězného konce, stojí hodně sil a odhodlání. Byl to opravdu kvalitní duel a hezká podívaná pro všechny.

Co jste říkal na atmosféru, kterou tady vytvořili diváci?

To byla opravdu nádhera. Je jen dobře, že byl vidět krásný zápas se šťastným koncem.

V úterý jste se stal asistentem trenéra, co se pro vás osobně mění?

Já jsem na střídačce pomáhal od začátku sezony, takže se pro mě osobně v podstatě nic nemění.

Jak se vám spolupracuje s Petrem Zacharem?

Petr Zachar je zkušený trenér, takže já se od něj můžu jen učit. S naší dosavadní spoluprací můžu být jen spokojený.

Vy máte mít na starosti obranu a kouč Zachar útok. Je to tak?

No, my se spíše snažíme vypomáhat jeden druhému, než bychom striktně dodržovali rozdělení já obránce a Petr útok.

Blíží se play off, co je momentálně vašim největším problémem?

Před play off bychom si potřebovali koupit nějaké zkušenosti pro naše kluky. Ty nám evidentně chybí. Máme tady málo kluků, kteří mají nějaké zkušenosti z takových zápasů. Kdyby je šlo nějak nahromadit, tak to bychom potřebovali (smích). Práce s mužstvem bude, ale ještě hodně. Kluci jsou pořád mladí, takže je hlavně potřeba pracovat s nimi.

Říkáte zkušenosti. Nyní vám odešel ze zdravotních důvodů jeden z nejzkušenějších obránců Pavel Kumstát. Co to pro tým znamená?

Samozřejmě, je odchod Kumstáta ztráta. My jsme s Pavlem počítali do klíčových zápasů play off, protože tam opravdu potřebujete borce, kteří to už zažili. Kumstát je zrovna jeden z těch, který má s vyřazovací částí bohatou zkušenost.

Naopak do týmu přišel Tomáš Sršeň, co očekáváte od něj?

Od Tomáše očekáváme především důraz. Očekáváme, že to bude takový otravný hráč pro naše soupeře. Půjde do gólmanů, bude dohrávat obránce.

Jestřábi nyní dvakrát v řadě vyhráli. Je už zažehnaná ta malá krize, která vás potkala?

Ani bych nepoužil slovo krize, v těch třech zápasech šlo o to, že jsme hráli dobře, ale nedávali jsme góly. Podobně jako v sobotu jsme neproměnili i několik trestných střílení. Nevyužili jsme dvojnásobné přesilovky. Ve středu v Hodoníně jsme nehráli až tak dobře a naopak jsme tam vyhráli. Derby jsme začali blbým rychlým gólem, což tým nahlodá. Pak ty neproměněné trestné střílení, což taky klukům nepřidalo. Jsem rád, že jsme se o výhru poprali a můžeme nyní slavit.