Osmadvacetiletý forvard se narodil v nedalekém Šumperku, kde také v sezóně 2008/2009 poprvé nakoukl do dospělého hokeje.

Poté jeho kroky mířily do pražské Sparty, kde si zahrál dokonce i extraligu. Následně pendloval mezi Berounem, Litoměřicemi a v roce 2013 se rozhodl vrátit do rodného Šumperka, kde strávil dva ročníky.

Matouš Venkrbec
Venkrbec: Moje vnitřní motivace v Prostějově ochabla. Potřeboval jsem změnu

Následovala štace v Českých Budějovicích, ale o rok později v sezoně 2016/2017 se po osmnácti zápasech rozhodl odejít z Motoru právě do Prostějova.

Zde si v 32 zápasech Žálčík připsal 27 bodů (14+13) a to mu přineslo smlouvu zpět v extralize, když se upsal postupující Jihlavě.

S ní se ale v nejvyšší české soutěži udržel jen jednu sezónu a po pádu Dukly do Chance ligy se ocitl opět v prostějovském dresu, kde v minulé sezoně zářil v jedné formaci společně s Markem Račukem.

Po jeho boku si vytvořil v Chance lize dosud své jak gólové, tak bodové maximum, když v 45 zápasech základní části vstřelil 32 branek a přidal 22 asistencí.

Jeho góly ale poté chyběly v play-off, kde bohužel neskóroval a připsal si pouze čtyři asistence v sedmi duelech ve čtvrtfinále proti Vsetínu.

Fanoušci Jestřábů. ilustrační foto
Na hokej nesmí devět jestřábích fanoušků, dostali od policie stopku

JIŘÍ HORÁK