„V pátek jsme přistoupili k nepopulárnímu vyřazování z mužstva. Celkově jsme přesunuli tři hráče. Poslali jsme Adama Arnošta zpět do juniorky a pro Tomigu a Srážela jsme domluvili hostování ve Valašském Meziříčí. Kluci se zatím mohou zlepšovat," objasnil své kroky trenér Jestřábů Josef Málek.

Ale odchod tří mladíků není jedinou změnou.

Do Prostějova přišly i dvě olomoucké posily, a to Matouš Venkrbec a Viktor Coufal.

„Tyto hráče jsme měli vytipované již od začátku a minulý týden se nám podařilo dotáhnout jednání s olomouckým klubem. Jsme rozhodně rádi, že je máme v týmu. Byly to totiž jedny z prvních jmen, které jsme pro náš projekt chtěli," prozradil Málek.

„Oba to jsou kvalitní hokejisté, kteří prošli mládežnickými týmy v Olomouci. Bohužel je zabrzdil přechod do mužů. Ale jsou to bojovníci, kteří dnes již ví, co pro ně hokej znamená. Věřím, že udělají pro dobré výsledky maximum," pochvaloval si nové posily Málek.

Coufal naskočil v prostějovském dresu už do zápasu s Technikou Brno, a to hned v první formaci.

„Myslím, že celý tým odvedl velice slušnou práci na to, že se jednalo o první zápas sezóny a nepanovaly zrovna ideální teplotní podmínky. Hrálo se mi dobře, nicméně je ještě potřeba vychytat nějaké ty mouchy," řekl pro klubový web Coufal.

Naopak Matouš Venkrbec nehrál hokej tři roky, přesto se chce nyní naplno zapojit do prostějovských snah o první ligu.

„Za ten čas, co jsem nehrál, se v mém životě změnilo spoustu věcí, včetně mého vztahu k hokeji. Vrátila se mi chuť a objevila se lákavá nabídka podílet se na tom, co se teď v Prostějově rozbíhá. V neposlední řadě má velký podíl na mém návratu i důvěra pana Luňáka, který mi dal jasně najevo, že o mě stojí," prozradil pro klubový web Venkrlec.

Málek s dalším vyřazováním už nepočítá. Mužstvo by mělo zůstat ve stejné podobě, maximálně někdo další přijde.

„Vyřazovat už nebudeme. Momentálně jsme už urovnali jména obránců a čekáme ještě na jednoho. Snad nám jednání dopadnou. To by byla kompletní devítka. V útoku nyní zkoušíme Stejskala z Českých Budějovic a rozjednané máme ještě dva hráče. Do konce srpna by už měla být sestava stoprocentní," uzavřel prostějovský kouč.