Přípravu povede nové trenérské duo Sršeň Zachar. Ostřílený hráč i trenér Tomáš Sršeň se do Prostějova vrací po dvou letech do role hlavního kouče. Sportovním manažerem a mentálním trenérem pak bude Jiří Vykoukal.

„Celou přípravu budou mít pod palcem trenéři. Oficiálně začneme 12. května. Prostějovští kluci budou mít zdravotní testy už následující pátek, ti přespolní až dvanáctého. Na přípravu máme málo času, takže musíme začít co nejrychleji," zdůraznil sportovní manažer Jestřábů Jiří Vykoukal.

Dvojnásobný mistr světa také nastínil jak bude příprava vypadat.

„První tři týdny budou pilotní. Tým se bude připravovat pohromadě. Třiadvacátý týden bude regenerační a až do třicátého týdne se bude opět trénovat. Na začátku července budou mít kluci volno a od 4. srpna nás čekají přípravné duely," poodhalil Vykoukal klubové plány. Jestřábi se opravdu nezastaví. Po celou dobu přípravy je čekají dvoufázové tréninky a práce na fyzičce se jim nevyhne ani v sobotu.

Někdo smlouvu dostane, někdo se o ni pobije

Tým bude zatím trénovat v loňském složení a až během léta bude docházet ke změnám v kádru.

„Začínat budeme s většinou z loňska. Tedy pokud budou kluci akceptovat naše podmínky. To znamená, že jen někteří dostanou plnohodnotnou smlouvu na další sezonu. Někteří ji budou mít jen na léto a budou se muset ukázat v nejlepším světle, aby mohli nastupovat za náš tým i v sezoně. A ta poslední část bude trénovat úplně bez smlouvy a pobíje se o své místo v kádru," objasnil momentální složení týmu Vykoukal.

Otazník nyní visí i nad samotným Vykoukalem. Jednou z možností posílení zadních řad týmu je totiž návrat této legendy na led.

„Já o tom mluvit nechci. Mám hodně práce s přípravou týmu. Osobně nejsem v nejlepší kondici a potřeboval bych minimálně 4 měsíce na její zlepšení. Možnost mého návratu tu je, ale prioritou je posílení týmu o někoho jiného než mě," smál se Vykoukal.