„Na zápas se připravujeme velmi poctivě, jako vždycky. Nyní nás trápí zranění, takže nebudeme kompletní, což by nás mělo také prověřit. Určitě se o body porveme," slibuje prostějovský trenér Josef Málek a dodává: „Ono to není úplně souboj o první místo. Opavě chybí jeden zápas a klidně by mohla být druhá ona. Je pravda, že Brno nás zatím stále honí, i proto se chceme vyvarovat dalším výkyvům formy."

V minulém zápase přišli Jestřábi o tři hráče. Rameno si zranil Nedbálek, Duba si pohmoždil koleno a u Luňáka bylo podezření na otřes mozku. „Bohužel nám v sobotu budou chybět Duba s Nedbálkem, oba je čeká operace. Duba by se měl na led vrátit do tří, čtyř týdnu, ale Nedbálek bude mimo dva měsíce. Luňák má od doktora povolený start proti Brnu, ale uvidíme, jak se bude cítit," prozradil Málek.

Prostějovský lodivod nečeká jednoduché utkání a dobře zná silné stránky brněnského celku.

„Velmi dobrými a stálými výkony se předvádí v brankovišti Nechvátal. Opravdu silnou mají první pětku v čele s Česnekem. Technika je kompaktním mužstvem," pochválil soupeře Málek.

Jestřábi budou bojovat o první příčku na domácím ledě. Tam je čekají i nadále velmi silní soupeři.

„Jestli to pro nás bude výhoda, uvidíme až za čtrnáct dní. Nyní se soutěž opět vrací, takže nás čekají velmi kvalitní mužstva. Doufám, že to zvládneme," přeje si Málek.

Zápas mezi Jestřáby a Technikou Brno začne v sobotu v 17 hodin na prostějovském zimním stadiónu.