„Naše strategie je jasná. Musíme dát co nejdřív gól. Tím bychom nalomili soupeřovu sebedůvěru. Frýdek bude mít v hlavách právě náš výkon z pondělního duelu," prozradil své plány prostějovský lodivod Petr Zachar.

Jeho svěřenci v pondělí zvítězili 8:3, ale dvě třetiny zápasu se střelecky trápili.

„Bylo důležité, že jsme začali dávat góly. Doufám, že jsme tou třetí dvacetiminutovkou prolomili naše střelecké prokletí. V prvních dvou částech jsme dali jen dvě branky ze čtyřiceti střel. Byl bych rád, kdybychom navázali na konec pondělního zápasu," přeje si Zachar.

Složení Jestřábů je také jasné. Vítězná sestava se nemění.

„Budeme hrát ve stejném složení, ve kterém jsme dohráli pondělní duel," řekl Zachar. Tudíž v bráně se objeví opět Kevin Rozum, který zvládl vypjatý čtvrtý zápas a daroval Prostějovu šanci na postup.

„Kevina jsme postavili do branky, protože si to zasloužil. Celou sezonu byl naši dvojkou a do utkání se moc nezapojil. Také to byl z naší strany impuls týmu," vysvětloval nasazení Rozuma Petr Zachar.

Prostějovský lodivod také připustil, že nebyl stoprocentně spokojený s předešlými výkony Ondřeje Kociána: „K Ondrovým výkonům jsme měli určité výtky. Každopádně ve středu do brány naskočí znovu Kevin."

Životně důležitý zápas mezi Prostějovem a Frýdkem-Místkem začne ve středu v 18 hodin na místním zimním stadionu.