O osudu celého utkání rozhodně první třetina, ve které se podařilo svěřencům trenéra Kočary vstřelit tři branky. Prostějovští se sice také jednou prosadili, větší příležitosti ale měli domácí.

„Z naší strany výborná první třetina. Tam jsme mohli odskočit ještě víc než jen na dva góly,“ ohlížel se spokojeně trenér Zubrů Vladimír Kočara.

Jestřábi na začátku třetí periody sice přidali druhou branku a snížili tak pouze na jednobrankový stav, ten si ale domácí nakonec udrželi.

„Udělali jsme chyby, které soupeř potrestal. Měl ale větší tlak do brány, my jsme hráli hodně po rozích, což se ukázalo i v závěrečné přesilovce šest na čtyři, kdy jsme si jen nahrávali a nevytvořili si střelu,“ viděl příčiny neúspěchu trenér Jestřábů Jiří Vykoukal.

Hanáci ale musí ztracené derby rychle hodit za hlavu. Již dnes je totiž čeká předehrávka s Chomutovem. Piráti začali sezonu úspěšně, když si na domácím ledě poradili s nováčkem Chance ligy Sokolovem poměrně jasně 4:1.

„Mají dobrý manšaft. Některé jejich hráče známe. Přeci jen u nás hráli. Jde o Dušana Žovince a Jana Rudovského. Nebrali jsme sice body v derby, na pátek se ale soustředíme, abychom jej zvládli,“ řekl Vykoukal.

Hrdinou prvního derby byl přerovský obránce Jakub Kubeš.
Premiérové derby pro Zubry! Jestřáby sestřelili v první třetině

JIŘÍ HORÁK