Pro kouče Kamila Přecechtěla byl zápas s Porubou obnovenou premiérou na prostějovské lavičce.

„Já už mám něco za sebou a tyto zápasy nejsou takové, že by mne dostaly do stresu. Dívám se na ně s nadhledem. Na druhou stranu chci každý zápas vyhrát a hlavně vidět výkon, který odpovídá naší přípravě. To toto utkání splnilo," pochvaloval si nový hanácký trenér.

Druholigová Poruba byla podle něj také skvělý soupeř na prověření mladých a méně zkušených hráčů.

„Poruba byla vhodný soupeř. Nedostala nás pod tlak, takže to bylo dobré pro kluky, kteří bojují 
o sestavu. Někteří se ukázali a někteří ne," pokrčil rameny Kamil Přecechtěl.

Nejvíc branek viděli diváci už během první třetiny. Už v páté minutě přihrál Stejskal Augustýnovi k úvodnímu gólu zápasu. Poruba však do šesti minut srovnala zásluhou Seidlera na 1:1. Ostrostřelec Kajaba vzápětí unikl soupeři a poslal Jestřáby znovu do vedení. Třetí trefa pak přišla z hole důrazného Vladimíra Stejskala.

V druhé části se hra uklidnila a do třicáté minuty, kdy střídali oba brankáři, se na ledě mnoho věcí nedělo, kromě Malého tyče. Jediný gól druhé dvacetiminutovky dal zprava Kuchta. Stejskal mohl zvýšit, ale Šrámek jej vychytal. Třetí část pak přinesla konečně i přesilovkovou radost. V samotném závěru zápasu se nejlépe zorientoval v početní převaze Robin Malý a stanovil skóre na 5:1.

„Bylo to podle našich představ. Hráče to prověřilo a viděli jsme řadu věcí, a to pozitivních i negativních. Viděl jsem mnoho věcí, které mě překvapily. To ale k prvním zápasům patří. Každý hráč je nervóznější. Řada věcí byla překvapivých," prozradil kouč Přecechtěl.

Dnes pak čeká Prostějov druhý přípravný duel, a to s Frýdkem-Místkem. „Složení bude podobné. Dvě lajny by tam měly být už kompletní, naopak ta čtvrteční první lajna hrát nebude. Měli bychom mít větší sílu," zdůraznil hanácký kouč.

Spokojený byl i lodivod Poruby Tomáš Sršeň: „Pro nás to byl velmi kvalitní přípravný zápas. Jsme teprve tři dny na ledě, což se samozřejmě ukázalo. Byl to zajímavý duel i pro diváky. Očekával jsem, že Prostějov je silný, a i když nehrál v nejsilnější sestavě, tak má svou kvalitu."

LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV – HC RT TORAX PORUBA 5:1 (3:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Augustýn (Stejskal), 14. Kajaba (Stejskal), 19. Stejskal (Kajaba, Augustin), 39. Kuchta (Malý, Kaluža), 57. Malý (Kajaba) – 11. Seidler (Balner, Puškár). Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.

LHK Jestřábi Prostějov: Vydržel (30. Neužil) – Vokurka, Sobotka, Malý, Kaluža, Skřivánek, Jedlička – Rod, Ceslík, Novák – Kuchta, Kuncek, Medek – Kajaba, Stejskal, Augustin – Peštuka, Zezula. Trenér: Kamil Přecechtěl.

HC RT TORAX Poruba: Gleich (30. Šrámek) – Slavík, Vajda, Puškár, Buček, Báca, Pobuta, Franěk, Galík, Chaloupka, Zachar, Gelnar, Seidler, Vrána, Balner, Vaněk, Sysala, Sedlář. Trenér: Tomáš Sršeň.