Na výkonu Jestřábů bylo velmi znát, že jde o první přípravné utkání. Hra domácích působila neurovnaně a k vidění bylo hodně ztrát a nepřesností. Přesto se diváci nenudili a jen v první třetině viděli pět branek. O jednu víc ale vstřelily Katowice, které vedly 3:2.

I samotní prostějovští hráči na ledě cítili, že hra týmu je zatím ještě velmi syrová.

„U těch gólů jsme udělali fatální chyby. Bylo vidět, že šlo o první zápas a ne všechny věci jsme stihli zatím natrénovat. To k té přípravě asi patří,“ konstatoval brankář Jakub Neužil.

Ve druhé třetině zaujal fanoušky pěstní souboj, do kterého se pustil obránce Michael Foltýn, jenž je jednou z letních posil Jestřábů. Potyčka pak vybudila prostějovské hráče k vyrovnání, které v přesilovce zařídil Tomáš Nouza. Poté padly během šedesáti sekund další dva góly. Za Katowice se trefil Urbanowicz, za Jestřáby pak posila z Jihlavy Zdráhal.

Do třetí třetiny vstupovaly oba celky za nerozhodnutého stavu 4:4, ale po deseti sekundách ujel Rohtla a polský tým opět v utkání vedl. V závěru Prostějov vyvinul velký tlak, ale vyrovnání se už nedočkal.

První z šesti letních přípravných zápasů tak Jestřábi prohráli 4:5.

„Určitě se z toho musíme poučit. Ale nic se neděje. Hlavně jde o to, abychom se připravili na sezonu. Bohužel ty chyby v obraně zápas rozhodly. Každý rok to bývá tak, že zápasy jsou takové nemastné neslané,“ neděalal z výsledku vědu gólman Neužil.

Fotbalisté Lipové (v modrém) vyhrály na hřišti nedalekého Protivanova 4:3
Derby jak se patří. Lipová přestřílela Protivanov

LHK Jestřábi Prostějov – KH GKS Katowice 4:5

Branky a nahrávky: 2. Račuk (Venkrbec), 18. Krejčiřík (Račuk), 34. Nouza (Divíšek, Zdráhal), 36. Zdráhal (Starý, Prokeš) – 6. Malasiňski (Čakakik), 11. Wronka (Fraszko, Wycocki), 14. Urbanowicz (Wycocki), 35. Urbanowicz (Tomasik), 41. Rohtla (Čakajík). Diváci: 790.
Prostějov: Neužil - Zdráhal, Kolář, Havlík, Rašner, Mikliš, Foltýn, Bažant – Starý, Divíšek, Nouza, Krejčiřík, Venkrbec, Račuk, Luňák, Meidl, Žalčík, Prokeš, Matys, Švarc, Zabloudil, Liška, Chujas. Trenér: Jiří Vykoukal.