Vstup do utkání se prostějovským hokejistům příliš nevyvedl. Domácí začali velmi aktivně a útočně.

V páté minutě se Vsetín dokonce radoval 
z branky, ale tu pro kopnutí nohou rozhodčí neuznali. Ani tento okamžik Prostějov neprobudil.

V deváté minutě přišla první radost, když obrana hostů zcela propadla na levé straně, kde se po přihrávce do jízdy dostal k puku Petr Hruška, který poslal puk do šibenice.

Vedení Valachům dlouho nevydrželo. Michal Černý našel Davida Zachara, který si položil domácího gólmana, 
a puk zasunul do prázdné klece.

V patnácté minutě pak přišla velká chvíle domácích. Na jejím počátku se prosadil Peter Bezuška, který zpracoval přihrávku skrze brankoviště a proměnil ji v gól dříve, než se Vrba přesunul.

Několik vteřin poté se pro změnu trefil Vaněk, který také využil brankářovo přesouvání. Prostějov se ještě nevzdával a osmnáct sekund před koncem po vyhraném buly pálil od modré Kolibár, Plšek vyrazil před sebe, kde stál nepokrytý Lukáš Duba. Stav po dvaceti minutách byl 3:2 pro Valachy.

Ani začátek druhé části svěřencům Petra Zachara nevyšel. Hned po úvodním buly zavezl Mikšovský puk do útočného pásma a sám Vrbu prověřil, ten stačil puk vyrazit, ale toho využil František Zúbek.

Dvě minuty nato se potřetí prosadili i hosté. Michal Černý získal nahozený kotouč, objel si brankáře a snížil na 4:3.

Oba týmy si pak prošly hluchou částí hry, kdy se nepředváděl zrovna pohledný hokej. Druhá třetina přinesla ještě jednu radost. Minutu před koncem využil prostějovský Lubomír Korhoň chybu ve vsetínské obraně a nabruslil si před Plška, kterého po blafáku na forhend překonal.

Třetí dvacetiminutovka měla přinést konečné rozuzlení. Stav 4:4 vydržel pouhých pět minut.

Hosté sehrávali přesilovou hru a Korhoňovo nahození tečoval Zdeněk Novosad, čímž získal pro Prostějov první vedení v zápase.

Šestou branku hostů přidal vysoký bek Pavel Kumstát, který proměnil další přesilovku. Na stavu 6:4 se do konce zápasu 
i přes veškerou snahu domácích nic nezměnilo.

„Tradičně jsme začali špatně. Vsetín nás ve všech ohledech přehrával, což bylo vidět 
i na výsledku. Ale naštěstí se nám podařilo před koncem třetiny snížit nepříznivý stav na 3:2. Od druhé třetiny se hra začala vyrovnávat a tak to zůstalo až do konce zápasu. Nám se naštěstí podařilo vstřelit 
o dvě branky více," řekl po zápase trenér Jestřábů Petr Zachar a dodal:

„Konečně začali obránci podporovat útok. Nastoupil zlínský Janota a konečně i Kolibár, což bylo hned na hře znát."

VSETÍN – PROSTĚJOV 4:6 (3:2, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 10. Hruška P. (Podešva), 15. Bezuška (Hruška P., Farda), 16. Vaněk (Mikšovský, Zúbek), 21. Zúbek (Mikšovský) – 12. Zachar (Černý), 20. Duba (Kolibár, Novosad), 24. Černý (Šebek, Zachar), 39. Korhoň (Handl), 46. Novosad (Korhoň, Duba), 53. Kumstát (Zachar, Černý). Rozhodčí: Škach – Goňa, Smilek. Diváci: 1161.

Vsetín: Plšek – Vrána, Vrba, Farda, Bezuška, Mečiar, Žák, Žabčík T., Tesařík – Mikšovský, Zúbek, Vaněk – Dubec, Podešva, Hruška P. – Vítek, Kubo, Kajaba – Holík. Trenér: Viktor Hlobil.

Prostějov: Vrba – Novák, Janota, Kumstát, Arnošt, Tomiga, Finkes, Korhoň, Handl, Novosad, Duba, Černý, Šebek, Zachar, Kryl, Ševčík, Berčák, Jedlička, Kolibár, Stráněl. Trenér: Petr Zachar.