V neděli musel skousnout lekci udělenou Technikou Brno. Deset inkasovaných branek rozdrtilo sebevědomí Jestřábů na stejný počet malých kousků. V podzimním počasí by další podobná výsledková tragédie mohla vybízet k depresím.

„Taky jsme se dostávali do šancí, ale s tím rozdílem, že my jsme je prostě neproměnili. Výsledek je docela krutý,“ snažil se Vlk rozehnat chmury.

„Technika byla lepší. Určitě líp bruslili,“ dodal po chvíli.

Onomu smutnému utkání přihlížel i jeho táta, Petr Vlk senior, trenér Olomouce. Rozhodně je důrazný útočník na očích, které by mohly brzy zařídit, že se pevně usadí v první lize.

„Beru to pozitivně. Dostanu se víc na led a vyhraji se tady,“ tvrdí.

Náhlý, rychlý úprk do centrálního města Hané ale nechystá. O to ani Petrovi nejde. „Žádné rychle. Chci tady získat zkušenosti a sebevědomí. Protože jsem mladý, “ má jasno.

Po minulém hrozivém skóre sebevědomí nenaberete. A nic na tom nezměnil ani další přesný zásah hráče s číslem 25.

V pořadí už třetí.

„Ty góly jsou vedlejší, když dostaneš 10:4,“ smutně konstatuje. „Převažuje výsledek. Já chci hlavně vyhrát. Na individuální statistiky se nekoukám.“

Syn bývalého reprezentanta nehledí ani na ekonomiku. Světovou krizi a klesající hodnotu Eura Petr neřeší, stejně jako dluhy HK Jestřábi Prostějov. „Vůbec. Tohle jde mimo mě. Soustředím se na hokej, na výkon,“ odvětí rázně.

Rozhodný ale nebyl v otázce umístění velmi nevyzrálého týmu. „Do tohohle se nechci raději pouštět. Tipovat rozhodně nebudu,“ odmítl slova věnovaná ambicím Jestřábů.

V šatně šéfované Aloisem Chlustinou se potkává i s dalšími kohoutími parťáky. Z prvního týmu Mory v Prostějově působí i obránci Robin Staněk s Jiřím Paškou.

„Je příjemnější, když přijdete do kabiny a někoho znáte,“ přiznává.

V neznámém prostředí si ale Petr brusle nenazouvá. U Jestřábů působil už loni. Ke klubu si dokonce stihl vytvořit vztah. „Prostějov mám rád,“ vyznává se.

Už dnes od 18 hodin se pokusí se spoluhráči překvapit na ledě Uničova. Pokud nastoupí v brance další Olomoučan Michal Turek, nemá Vlk obavy o jeho psychickou pohodu. Navzdory osminásobnému depresivnímu vytahování puků ze své svatyně. „Myslím, že zrovna Turky se s tím popere sám,“ pousmál se.

Petr Vlk by měl být ve formaci s Pilušou a Žibritou hlavní údernou silou Jestřábů.

Rozvlní počtvrté síť?