Do utkání vstoupili aktivněji Bobři, kteří v prvních deseti minutách zatlačili Prostějovské do defenzivy. Přesto první gól přišel ze strany hostů, když se v desáté minutě po Šebkově přihrávce prosadil Pavel Kumstát.

Valaši se nedali zaskočit a i nadále zvyšovali tlak na prostějovskou branku. Výsledkem byl vyrovnávací gól Lukáše Bokroše. Nerozhodný stav ale nezůstal dlouho, v samotném konci první třetiny uklidil Novosad puk za Slovákova záda.

Druhá třetina začala divokou přestřelkou, v rozmezí dvou minut padly čtyři góly, které si mezi sebe rovnoměrně rozdělily oba týmy. Na 3:1 zvýšil Handl, vzápětí si blafákem vychutnal prostějovského brankáře Vrbu Marek Knebl. O minutu později vrátil dvougólové vedení na stranu Prostějova Berčák. Úvodní gólové hody zakončil opět Bokroš, kterému se povedlo zachytit přihrávku hostů. Valašskému Meziříčí se povedlo v druhé třetině vyrovnat na 4:4 střelou Martina Ambruze.

„Dali jsme dva krásné góly, ale bohužel jsme taky dvakrát totálně propadli. Po vyrovnávací brance jsem se snažil kluky uklidnit a vysvětlit jim, že se hraje od začátku," líčil Zacha.

Začátek třetí třetiny patřil prostějovským hokejistům. Ve 41. minutě se prosadil Michal Černý a o sedm minut později jej napodobil Šebek. Bobři se přesto nevzdávali a skóre snížil ve vlastním oslabení Jakub Voznica po přihrávce Ambruze.

Konec zdramatizovalo vyloučení prostějovského Stráněla. Valaši odvolali brankáře a snažili se srovnat. Zápas rozhodl Šebek, kterému se podařilo trefit odkrytou klec. Na konečných 5:8 podobným způsobem upravil Stráněl.

„Bylo to vyrovnané utkání. My jsme měli to štěstí, že jsme dokázali proměňovat šance, jim se to naštěstí nedařilo," zhodnotil celý zápas kouč Zachar.

HC BOBŘI VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - HC JESTŘÁBI PROSTĚJOV 5:8 (1:2, 3:2, 4:1)

Branky a asistence: 18. Bokroš (Ambruz), 22. Knebl, 23. Bokroš (Ambruz), 26. Ambruz (ševčík, Zábojník), 56. Voznica (Ambruz) 10. Kumstát (Šebek), 1. Novosad (Duba), 21. Handl (Duba, Novosad), 23. Berčák (Kryl, Stráněl), 41. Černý (Jedlička), 48. Šebek D. (Černý, Zachar), Šebek (Černý), 60. Stráněl.

HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Netolička) Ambruz, Bokroš, Coufal, Heča, Knebl, Kolovratník, Martiník, Mikel, Prycl, Sadil, Ševčík, Šoula, Vajda, Varga D., Varga Mir., Voznica, Zábojník. Trenér: Jaroslav Stuchlík.

LHK Jestřábi Prostějov: Vrba (Vydržel) Arnošt, Jedlička, Kumstát, Dufka, Tomiga, Finkes, Novosad, Duba,Handl, Zachar, Šebek, Černý, Stráněl, Kryl,Berčák. Trenér: Petr Zachar.