„Oba by se rádi prosadili trvalejším způsobem do extraligy. Doufám, že je to pro ně dostatečně velká motivace k tomu, aby na sobě každý den pracovali,“ uvedl na klubovém webu sportovní manažer Jestřábů Jiří Vykoukal.

František Hrdinka odehrál v minulém ročníku za Prostějov 25 utkání, ve kterých si připsal pět asistencí. Skoro dvacet zápasů připsal také za extraligovou Mladou Boleslav, kde by se rád viděl ve stabilní sestavě a k tomu by mu mělo angažmá v Prostějově napomoci.

„Franta u nás podával velice solidní výkony což potvrdil i na konci sezony v Mladé Boleslavi. Letos od něho očekávám razantní výkonnostní posun,“ říká na adresu dvaadvacetiletého rodáka z Prahy Vykoukal.

NÁVRAT PO ZRANĚNÍ

Šestadvacetiletý Jakub Matyáš loni odehrál kvůli zranění ramena pouze tři zápasy. Dva ve Frýdku-Místku a jeden za extraligový Třinec.

Na Hanou se vrací po téměř pěti letech, za Jestřáby odchovanec Přerova nastupoval v sezoně 2014/15. Jeho kroky poté vedly k třinecké organizaci, kde pendloval mezi prvoligovým Frýdkem a extraligovým áčkem Třince, se kterým dokonce v roce 2019 slavil mistrovský titul v extralize.

„Kuba má skvělé fyzické parametry. Loni měl zranění ramena, které ho pustilo do hry až na konci sezony. Doufám, že přípravné období mu bude stačit k tomu, aby se dostal do dřívější formy,“ přeje si Jiří Vykoukal.

JIŘÍ HORÁK