Hned úvod zápasu přinesl velký tlak hostů a také první gól. Po čtyřiceti sekundách hry se prosadil Lukáš Luňák, když uklidil odražený puk za Kubáněho záda. Vedení Prostějovu ale dlouho nevydrželo. V páté minutě srovnal Petr Slovák na 1:1.

Následovalo přečíslení v podání Venkrbce a Stejskala, Kubáň však vše kryl. Na druhé straně se neprosadil Stránský.

V desáté minutě přece poslal domácí do vedení Gogolka. Následovala hra ve čtyřech na obou stranách. Té využil Švaříček, dorovnal na 2:2. Nečasovi svěřenci byli stále nebezpeční. Krutil nastřelil tyč Rozumovy svatyně. Na vyrovnaném stavu se do konce třetiny už nic nezměnilo.

Na začátku druhé dvacetiminutovky se několika zákroky zaskvěl Kubáň. V pětadvacáté minutě pak přišla další rána pro Hanáky. Richter se dostal na útočnou modrou a vystřelil zpoza obránce pod Rozumovou lapačku. Frýdek opět vedl.

Samiec mohl ještě navýšit, ale v rozhodující chvíli jen přihrál. Ve dvaatřicáté minutě už dávali Hanáci ruce nad hlavu a oslavovali gól, ale Kubáň v bráně čaroval a jejich pokus zázračně zlikvidoval. Frýdecký gólman si poradil i s následným tlakem Jestřábů a uhájil tak pro svůj tým hubené vedení.

Začátek třetí dvacetiminutovky přece jen přinesl prostějovskou radost. V závěru přesilové hry se trefil Matouš Venkrbec a vykřesal pro Jestřáby naději. Frýdek si svou šanci na úspěch nechtěl nechat utéct, a tak začal tlačit na Rozumovu bránu. Z branky se však radovali hosté. Michal Černý využil Slovákova vyloučení a poslal svůj tým do vedení.

Za minutu zvýšil na 5:3 pro Prostějov Stejskal a potvrzující branku přidal stejný hráč za další minutu. Zápas byl rozhodnut. Kubáň opustil branku, v ní jej nahradil Vašíček.

Domácí se sice ještě snažili udělat něco s nepříznivým stavem, ale hosté další blamáž nepřipustili. V samotném závěru zkompletoval hattrick Vladimír Stejskal a na konečných 8:3 upravil Lukáš Duba. Jestřábi zlomový duel zvládli a série se opět vrací na Hanou.

„Pondělní zápas byl jako přes kopírák podobný tomu sobotnímu. Byli jsme lepší, vytvářeli jsme si šance, ale nedařilo se nám skórovat," přiznal prostějovský lodivod Petr Zachar, ale s úlevou dodal: „Nakonec jsme ve třetí třetině smůlu zlomili a tu hromadu šancí jsme proměnili."

Prostějovský kouč také přiznal, že mu spadl kámen ze srdce: „Ta naše situace nebyla vůbec lehká. Navíc v samotném zápase jsme měli zase velkou smůlu. Například se nám puk zasekl o polstrování branky a tak těsně nebyl gól. Ale věřím, že pokud ve středu podáme podobný výkon jako v pondělí, tak můžeme postoupit do další části play off."

HC FRÝDEK MÍSTEK – LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV 3:8 (2:2,1:0, 0:6)

Branky a nahrávky: 6. Slovák (Stránský, Samiec), 11. Gogolka (Stránský), 25. Richter (Mamula, Čintala) – 1. Luňák (Venkrbec, Stejskal), 13. Švaříček (Šebek, Černý), 41. Venkrbec (Polák), 48. Černý (Kolibár, Jedlička), 49. Stejskal (Luňák, Venkrbec), 50. Stejskal (Luňák, Polák), 59. Stejskal (Černý, Luňák), 59. Duba (Švaříček) Rozhodčí: Fiala, Wolf, Hanzlík, Štěpán. Vyloučení: 9:6. Využití: 0:4. 
V oslabení: 0:0. Stav série: 2:2

HC Frýdek Místek: Kubáň (50. Vašíček)- Podešva, Krutil, Ovšák, Vacula, Čintala, Samiec, Kopún, Gogolka,Stránský, Richter, Slovák, Mach, Mamula, O.Suštík, J.Sluštík, Hamhalter. Trenér: Radim Nečas.

LHK Jestřábi Prostějov: Rozum - Švaříček, Knesl, Polák, Kolibár, Malý, Nedbálek, Jedlička, Stejskal, Antončík, Luňák, Kučera, Černý, Venkrbec, Duba, Šebek, Indra, Belay, Coufal, Jurík, Sršeň. Trenér: Petr Zachar. ⋌(hor)