Prostějov však velký tlak ustál a díky samostatným nájezdům zůstává doma neporažen.

Hned začátek utkání přinesl práci oběma brankářům. Chvátal i Kocián však byli skvěle připraveni. Prostějovskému gólmanovi navíc pomohla ve čtvrté minutě tyčka. Skóre nakonec však otevřel Matouš Venkrbec, který zužitkoval Stejskalovo nahození. Téměř dva tisíce diváků propukly v oslavný řev. Do konce první třetiny se už nikdo neprosadil, a tak Jestřábi vedli 1:0.

Na začátku druhé části si zahráli domácí přesilovku, ale neproměnili ji. Gólem neskončila ani Jedličkova šance, kterou zlikvidoval výborný Chvátal. Na něm ztroskotal i Coufalův nájezd. Hlediště jen hučelo.

Během další přesilovky se dostal Coufal do dalšího úniku, byl však podražen a hlavní kouč nařídil trestné střílení. Coufal jej nemilosrdně proměnil přízemní střelou k pravé tyčce a navýšil vedení svého týmu na 2:0.

Technika se však nevzdávala. Její naději vzkřísil Havíř, když napodruhé překonal Kociána. Brno okamžitě zvýšilo svůj tlak, ale hanácký brankář byl už neprůstřelným.

Třetí dvacetiminutovka si nechala pro diváky opravdové drama. Na 3:1 navýšil Frank Kučera, který zužitkoval přihrávku Matouše Venkrbce.

Zápas se zdál rozhodnutý, ale do útoku se opět pustil Havíř. Nejprve trefil tyčku, z další šance se už ale nemýlil.

Šok pro domácí přišel v padesáté minutě, když Ondřej Látal srovnal na 3:3. Po této trefě nastalo na ledě peklo. Jestřábi roztočili kolotoč tvrdých střel, ale ani jedna neprošla za Chvátalova záda. Utkání tak spělo do prodloužení.

I vněm byli lepší domácí. Nejblíže brance byl Kolibár, který ale mířil těsně mimo. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy. Sobotní duel byl především soubojem gólmanů, a to se potvrdilo i v této části hry. Nikdo ze střelců nedokázal Kociána ani Chvátala překonat.

Až v sedmé sérii se odhodlal jet Michal Černý. Když vstoupil na led, tak stadión začal burácet obrovským povzbuzováním. „Benzín" si v klidu vzal kotouč a svým obvyklým blafákem rozhodl. Stadion pohltily ohromné ovace.

„Nájezdy musí jet hráči, kteří si věří. Na střídačce jsme se ptali, kdo chce jet, ale nechali to na nás. V té sedmé sérii pak vstal Černý a jako nejstarší hráč, to vzal na sebe. Vstřelil jediný gól. Takto to má vypadat," usmíval se spokojený kouč Prostějova Josef Málek.

Brněnského Zábranského poté vychytal skvělý Kocián a o vítězi bylo rozhodnuto.

„Musím klukům poděkovat. Nic nevzdali, vrátili se do utkání a dotáhli jej do prodloužení. Mrzí nás, že jsme neproměnili žádný nájezd. Ale i tak to bylo z obou stran velmi kvalitní utkání," zhodnotil zápas trenér Techniky Brno Roman Kaňkovský.

„Bylo to velmi těžké utkání. Měli jsme větší tlak, ale bohužel nám to tam nepadalo. Soupeři zachytal skvěle gólman. Ale i Brno mělo gólové šance. Bohužel jsme za stavu 3:1 dvakrát inkasovali. Byl to opravdu remízový zápas. Oba tým předvedly velmi kvalitní hokej," pochválil všechny hokejisty Málek.

LHK Jestřábi Prostějov – VSK Technika Brno 4:3 sn (1:0, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 10. Venkrbec (Stejskal), 29. Coufal, 47. Kučera (Venkrbec), rozh. náj. Černý – 32. Havíř (Česnek), 49. Havíř (Brzobohatý), 50. Látal (Odehnal, Klimeš). Rozhodčí: . Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1825.

LHK Jestřábi Prostějov: Kocián – Veselý, Kořínek, Kaluža, Jedlička, Malý, Knesl, Kolibár, Švaříček, Antončík, Belay, Kučera, Černý, Šebek, Jurík David, Jurík Juraj, Luňák, Coufal, Kovařík, Venkrbec, Stejskal. Trenér: Josef Málek.

VSK Technika Brno: Chvátal – Habrovec, Ditrich, Klimeš, Štindl, Zapletal, Havíř, Košecký, Čtvrtníček – Jurča, Fadrný, Česnek, Hnilička, Benýšek, Odehnal, Pargáč, Zábranský, Látal, Brzobohatý, Bělohlávek, Buhaj. Trenér: Roman Kanňkovský.