Domácí naskočili do duelu 
s velkým respektem k soupeři z nejvyšší české soutěže.

V prvních minutách Jestřábi tápali ve hře, ale postupně se do utkání dostali.

První vážnější pokus přišel z hole ostříleného obránce Lubomíra Vosátka. Pardubický gólman Halasz byl však připraven. Hanáci se poté osmělili a několikrát zahrozili.

Nejblíže brance byl další prostějovský veterán Michal Černý. V samostatném úniku však trefil pouze brankáře. Na druhé straně nepříjemnou střelou prověřil Kociána Cetkovský, který se vrátil na led svého mládí. Gól však nepadl.

„Ze začátku byl pro nás zápas hodně těžký. Domácí výborně bruslili," zdůraznil pardubický kapitán Václav Kočí a s úlevou dodal: „Hodně nás naštěstí podržel náš gólman. Musím, ale říct, že Prostějov hrál velmi dobře a zvláště v první části."

Prostějov v přípravě proti Pardubicím (v červeném)

Dva neproměněné nájezdy

Druhou část odstartoval Lubomír Vosátko tvrdou střelou na Halasze. Pardubický gólman dokonce přišel 
o helmu. Hosté poté ukázali svou kvalitu, postupně začali Prostějov přehrávat.

Ve dvacáté šesté minutě se odporoučel na trestnou lavici Roupec 
a extraligový celek skóroval. Cetkovský přihrál Korýnovi, který nedal Kociánovi šanci.

Dvě minuty před koncem třetiny přetavili hosté výhodu 
v druhou branku. Opět byl u ní Cetkovský, tentokrát přihrával Starému. Čest Jestřábů chtěl zachránit Černý, ale opět se neprosadil.

„I po osmi letech je hezký pocit se do Prostějova vrátit. Je vidět, že se na zimáku udělal kus práce. Vypadá to tu dobře," pochvaloval si místní odchovanec Jiří Cetkovský 
a okomentoval také vlastní výkon: „S vlastním výkonem člověk nemůže být nikdy spokojený. Odehrál jsem si své a body mi tam napadaly. Náš výkon, ale nebyl optimální. Mohli jsme hrát lépe."

Také v poslední části zápasu dominovali hosté. Tybor se protlačil do útoku a zvýšil na 3:0.

Naději pro domácí mohl vykřesat Lukáš Duba, ale trestné střílení neproměnil. Vzápětí Pardubice přidaly čtvrtou trefu z hole Nahodila.

V padesáté minutě dostal Prostějov další šanci na snížení. Trestné střílení jel Michal Černý, ale znovu nedal.

Prostějovský ochovanec Jiří Cetkovský pálí na branku Jestřábů. Prostějov v přípravě proti Pardubicím (v červeném). Prostějov v přípravě proti Pardubicím (v červeném)

Sršeň: Nebyli jsme tak důrazní

Čest domácích zachránil až Skřivánek, který snížil na 1:4.

Poslední tečku za zápasem udělal Kocián, který si neporozuměl s Vosátkem. Po špatné rozehrávce vypíchl puk Poulíček a poslal ho do brány.

„Prostějov je kvalitní soupeř. Hlavně v první třetině mi připadalo, že naše hráče svou dobrou hrou zaskočil. Naši kluci očekávali snadnější utkání, což se nepotvrdilo," ocenil soupeřovy kvality kouč Pardubic Zdeněk Venera 
a dodal: „Jsem rád, že jsme přidali ve druhé třetině a odskočili jsme o dvě branky."

„Výsledek 1:5 sice není pro nás moc příznivý, ale hráli jsme proti silným Pardubicím," řekl po utkání domácí lodivod Tomáš Sršeň.

On sám vidí hlavní rozdíl mezi mužstvy v proměňování šancí: „Bohužel jsme nebyli tak důrazní jako Pardubice a nedokázali jsme naše příležitosti přetavit v branky."

LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV – HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE 1:5 (0:0, 0:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 53. Skřivánek (Coufal) – 26. Korím (Cetkovský), 32. Starý (Cetkovský), 44. Tybor (Semorád), 49. Nahodil (Semorád, Cetkovský), 51. Poulíček. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváků: 1482.

Prostějov: Kocián – Švaříček, Roupec, Kolibár, Knesl, Malý, Vosátko, Jedlička, Skřivánek – Venkrbec, Indra, Kajaba – Luňák, Stejskal, Kučera – Duba, Kuchta, Belay – Černý, Coufal, Sršeň. Trenér: Tomáš Sršeň.

Pardubice: Halász – Zdráhal, Korím, Havlík, Benák, Kočí, Gregorc, Škvor – Půhodný, Nahodil, Cetkovský, Tybor, Marcinko, Póulíček, Starý, Špaček, Kolář, Semorád, Kaut, Moučka. Trenér:Zdeněk Venera.