„Z mého pohledu to bylo podobné utkání jako v Brně," nepřeceňoval vítězství trenér Prostějova Petr Zachar. „Důležité bylo, že jsme hráli na čtyři pětky, navíc jsme v půlce prostřídali brankáře. Jsem spokojený s tím, že jsme s mladým týmem Břeclavi dokázali po celý zápas bruslit," ocenil Zachar.

Jeho tým poslal do vedení na začátku druhé třetiny veterán Michal Černý, ve 25. minutě se pak první brankou uvedla nová posila Pavel Handl. Břeclav vzápětí korigovala zásluhou Beránka, ale dvougólový náskok vrátil Prostějovu ve 30. minutě Stráněl.

Závěrečnou třetinu začali lépe hosté z jihu Moravy, přesto se počtvrté radovali Jestřábi. V 50. minutě se trefil obránce Pavel Kumstát. Břeclav odpověděla zásahem Bolfíka, konečnou podobu dal pak výsledku v 58. minutě domácí David Zachar. Tradiční nájezdy pak byly v režii Břeclavi, která je vyhrála 3:1 .

„Prostějov dokázal svoji kvalitu. Má zkušené hráče jako například Černý, Šebek a Duba. My zkoušíme nasazovat mladíky, a tak věkový průměr se pohybuje okolo dvaceti let. Prakticky skládáme celý tým znovu. Zápas jsme se snažili uhrát bojovností, nějaké šance jsme si vytvořili. Mámě měsíc na to aby jsme doladili kádr i formu. Nájezdy jsme sice vyhráli, ale především díky tomu, že Prostějov vystřídal brankáře," přemítal pro web lhkjestrabi.cz trenér Břeclavi Michal Konečný.

V příštím přípravném utkání se Jestřábi představí znovu na domácím ledě, v úterý 14. srpna přivítají brněnskou Techniku. Začátek zápasu byl znovu stanoven na 18 hodin.

LHK Jestřábi Prostějov – HC Břeclav 5:2 (0:0, 3:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 22. Černý, 25. Handl (Kolibár, Duba), 30. Stráněl (Žajgla, Tomiga), 50. Kumstát (Šebek, Černý), 58. Zachar (Černý, Šebek) – 26. Beránek (Lechner), 54. Bolfík (Novák).

Sestava Prostějova: Vrba (30. Vydržel) – Kumstát, Kolibár – Paška, Kaluža – Peštuka, Finkes – Tomiga, Mašek – Handl, Duba, Smejkal – Šebek, Černý, Zachar – Žajgla, Kryl, Stráněl – Jedlička, Berčák, Prokop. Trenér: Petr Zachar.