Hned zkraje utkání se Prostějovští pustili do útoku. Malý s Antončíkem vyzkoušeli pozornost domácího gólmana. Hodonín se sice také dostal do několika příležitosti, ale neprosadil se. Naopak první gól přišel ze Stejskalovy hole. Svým důrazem protlačil odražený puk za Barusova záda. Druhé prostějovské oslabení však přineslo srovnání. Kulichova dělovka Kociánovi propadla do branky. Za půl minuty poslal Jestřáby znovu do vedení Jedlička.

Začátek druhé třetiny patřil Venkrbcovi, který znepříjemňoval Barusovi život. Gól však nepadl. Právě pozorný gólman držel domácí naděje nad vodou. Na druhé straně se blýskl Kocián když nepustil Juráskův blafák. Souboj mezi Kociánem a Juráskem pokračoval dál, ale prostějovský brankář byl lepší. V závěru druhé části došlo i na pěsti. David Jurík si poradil s Pokorným. Stav se ale neměnil.

I ve třetí třetině dominovali hosté, i když byli dvakrát v oslabení. Největší příležitost domácích měl Kříž, když v úniku vystřelil na Kociána. Ten byl však na svém místě. Osm minut před koncem zvýšil na 3:1 pro Prostějov Frank Kučera, který zužitkoval Antončíkovu nahrávku. Poté Jurásek ještě jednou zkusil štěstí, ale opět ztroskotal na Kociánovi. Další gól už nepadl, a tak si Jestřábi konečně vybojovali druhou letošní výhru.

„Ze začátku jsme byli lepší, ale během druhé třetiny jsme přestali plnit náš plán. Soupeř se dostal zpět do hry. Naštěstí jsme to ve třetí části zvládli," oddychl si kouč Zachar. Ten ale i přes výhru nebyl s výkonem svého týmu spokojen: „Proti Porubě a Vsetínu jsme hráli daleko lépe. Je to paradox sportovního života. Na druhou stranu v Hodoníně je menší stadión, takže se nedá hrát až tak technicky."

SHK Hodonín – LHK Jestřábi Prostějov 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Kulich (Jurásek) – 9. Stejskal, 17. Jedlička (Černý), 53. Kučera (Antončík). Rozhodčí: Slavka – Velinský, Blaha. Vyloučení: 5:8 navíc Luňák 10 min. Využití:1:0. V oslabení: 0:0.

SHK Hodonín: Barus – Kulyk, Směřička, Pokorný, Koukal, Macharáček, Grman, Miklík, Kulich – Mika, T. Smetana, Kříž, Špok, Z. Kučera, R. Smetana, Škorík, Peš, Velechovský, Jurásek, Vrba, Charvát. Trenér: Svatopluk Kosík.

LHK Jestřábi Prostějov: Kocián – Nedbálek, Knesl, Polák, Kolibár, Malý, veselý, Jedlička, Kořínek, Antončík, Belay, Šebek, Černý, Venkrbec, Stejskal, J. Jurík, Luňák, Duba, Coufal, D. Jurík, F. Kučera. Trenér: Petr Zachar.

Tabulka

Tabulka