„Ondra je v ideálním věku a má pořád ambice se posunout o level výš. Hodně si od něho slibujeme a věřím, že přinese do brankoviště více klidu, než jsme měli v loňské sezoně,“ řekl na adresu čerstvé posily pro stránky Jestřábů jejich sportovní manažer Jiří Vykoukal.

Jestřábi v minulém ročníku spoléhali zpočátku na jednička posledních let Jakuba Neužila, jeho výkony ale tentokrát nebyly ideální, proto zamířil na hostování do Kadaně. Následně se Prostějov spoléhal na trojici gólmanů – ostříleného Tomáše Štůralu (21 zápasů) a mladíky Daniela Dvořáka (18) s Danielem Hufem (16).

Bláha je zkušeným prvoligovým brankářem. V Českých Budějovicích, kde se narodil a prošel tam i všemi mládežnickými kategoriemi, byl v letech 2014 až 2016 brankářskou jedničkou. Dokonce si i na jeden zápas vyzkoušel nejvyšší českou soutěž v dresu libereckých Tygrů.

Poté jeho kroky vedly do Benátek, a následně do Havířova, kde strávil sezony 2017/2018 a 2018/2019. Poslední ročník odchytal ve Vsetíně, kde si udržel úspěšnost zákroků nad 90 procenty, a v bráně se téměř rovnoměrně střídal s Davidem Gábou.

Autor: Jiří Horák

První trénink po karanténě: Petra Kvitová si procvičila údery v areálu Sparty
Tenis se vrací. Veselý, Kvitová a spol. se těší na turnaj