Tři góly Prostějov dostal při klasických přesilovkách, jednu pak při své power-play.

„Byl to těžký zápas, byť z diváckého pohledu hodně zajímavý. Dvakrát jsme vedli, ale byli jsme často na trestné lavici. To nám bralo hodně sil a soupeř navíc tři přesilovky využil,“ hodnotil duel Na Lapači trenér hostů Jiří Vykoukal.

Jeho svěřenci proti Vsetínu začali velmi dobře a po první třetině vedli 2:1. Za hosty se trefili Jan Zdráhal a David Dvořáček, jenž se vrátil do sestavy po zranění.

Necelé tři minuty po startu druhé části ale Vsetín vyrovnal, když z dorážky překonal bezmocného Štůralu Mikael Kuronen. Finská akvizice Valachů se ve druhé části prosadila ještě jednou a Vsetín šel poprvé v duelu do vedení. Pak navíc přidal další branku v přesilovce Luboš Rob a zelenožlutí vedli už 4:2.

Ve třetí třetině to chvíli vypadlo na drama. Ve 48. minutě se puk po Venkrbcově střele odrazil k Matysovi a ten snížil na rozdíl jediné branky. Vzápětí ale přišlo vyloučení Kellnera a to domácí tým zásluhou přesné střely Tepera rychle potrestal.

„Před třetí třetinou jsme věděli, že jsme schopní dva tři góly dát. Po vyrovnání jsem pevně věřil, že zápas minimálně na remízu dotáhneme. Ale byli jsme vyloučení a soupeř toho využil,“ mrzelo Vykoukala.

Půl minuty před koncem mohli Hanáci ještě docílit další kontaktní branky, ale sudí před gólovou střelou viděli faul Žálčíka a šance Jestřábů definitivně uhasly.

„Hráči hodně makali, ale byli jsme hodně vyloučení. Rozhodčím asi zamrzla píšťalka na jednu stranu a podle toho to ve třetí třetině vypadalo. Myslím, že jsme měli možnost jít do nějakých přesilovkových situací, ale ty nenastaly. Naopak pro soupeře pak přišly,“ glosoval utkání prostějovský kouč Vykoukal.

Tomáš Divíšek
Jestřábi otočili duel s Porubou. Divíšek dal hattrick

VHK ROBE Vsetín – LHK Jestřábi Prostějov 6:3 (1:2, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 12. Karafiát (Theoret, Rác), 23. Kuronen (Pitule), 35. Kuronen (Pitule), 37. Rob (Teper, Pechanec), 50. Teper (Pechanec, Slováček), 60. Kopta (Kucharczyk) – 7. Prokeš, 18. Dvořáček (Zdráhal), 48. Matýs (Venkrbec). Rozhodčí: Souček, Cabák – Kotlík, Doležal. Vyloučení: 2:8. Využití: 4:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3270.

Vsetín: Gába – Mikuš, Holomek, Slováček, Teper, Frolo, Mäkinen, Ondračka – Theoret, Rác, Karafiát – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Kucharczyk, Březina – Jindra, Pitule, Kuronen. Trenér: Jiří Dopita.
Prostějov: Štůrala – Rašner, Krejčí, Foltýn, J. Zdráhal, Kellner, Kolář – Luňák, Divíšek, Nouza – Starý