Jestřábi přitom měli velmi špatný vstup do zápasu a po trefách Vrány a Frola prohrávali v čase 8:13 o dva góly.

„První gól byla individuální chyba, druhý padl po nahození. Trochu jsme se z toho sbírali,“ cítil kouč Prostějova Jiří Vykoukal.

Ve druhé třetině ale Jestřábi přidali a gólová dorážka Fialy je ve 26. minutě vrátila do zápasu. Hosté sice za chvíli získali dvougólový náskok zpět, když domácí obraně ujel Březina, ale Prostějov za minutu opět vrátil do hry Jan Starý.

„Od druhé třetiny existoval na ledě jediný tým a soupeře jsme mačkali jako houbu. Byli jsme sebevědomí, důrazní, věřili jsme si na kotouči,“ pochvaloval si domácí trenér Vykoukal.

Ve 37. minutě se jeho svěřenci dočkali i vyrovnání, když Tomáš Nouza z nulového úhlu překvapil brankáře Horčičku. Po dvou třetinách se tak začínalo znovu od začátku.

Doprava na jižní spojce v Prostějově
Nákladní doprava na jižní spojku? Ještě to zkusíme, zní z magistrátu

Na začátku třetí části ale přišel pro domácí šok. Jeden z nejzkušenějších hráčů Jestřábů Aleš Holík špatně rozehrál v obranném pásmu a Březina poslal Vsetín opět do vedení.

„Aleš to chtěl rychle poslat nahoru a ten puk mu sklouzl. Bohužel zaplatíme za každou individuální chybu, kterou uděláme,“ mrzelo Vykoukala.

Prostějov se ale znovu dokázal zvednout a po parádní individuální akci mladíka Horyny srovnal na 4:4. Pro dvacetiletého obránce to byla premiérová trefa v první lize.

"Na to, že odehrál jen pár zápasů v této soutěži, to udělal nádherně,“ divil se sám prostějovský trenér.

O chvíli později fauloval Divíšek a Prostějov šel do čtyř. I v oslabení se ale dopředu vydala dvojice Drtina – Švec a druhý jmenovaný procpal puk za Horčičku. Prostějovský stadion zalila euforie a i přes power-play Vsetína si už domácí pohlídali cenné vítězství 5:4.

Autor vítězného gólu se přitom ve třetí třetině dostal na led vůbec poprvé.

„Stáhli jsme to na tři lajny, takže jsem se tam dostal až při oslabení, vysvětloval Marek Švec.

„Zachytil jsem křížnou přihrávku a chtěl to jen vyhodit, ale viděl jsem Drtinku, jak tom odjíždí, tak jsem to ještě odtáhl. Pak už jsem chtěl jet střídat, ale oblouk mě vynesl na správnou stranu a se štěstím jsem to trefil,“ popsal svůj první gól v sezoně domácí útočník.

Podle trenéra Vykoukala šlo o zaslouženou odměnu.

„To štěstí dnes bylo na naší straně, protože jsme si ho zasloužili. Jsem šťastný za kluky, že to dokázali třikrát vyrovnat a strhli publikum. Kluci měli obrovskou vůli,“ pochválil své svěřence lodivod Jestřábů.

Uzavírka Plumlovské ulice v Prostějově
Z výpadovek dostane přednost Plumlovská, magistrát řeší i rondel "u Milosrdných"

LHK Jestřábi Prostějov – VHK ROBE Vsetín 5:4 (0:2, 3:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 26. Fiala (M. Drtina, Venkrbec), 31. Starý (Divíšek, M. Drtina), 37. Nouza (Venkrbec), 55. Horyna (Divíšek), 57. Švec (M. Drtina) – 4. Vávra (Slováček, Podešva), 9. Frolo (Březina, Hruška), 30. Březina (Markovič), 45. Březina (Hruška, Žák). Rozhodčí: Dědek, Kopeček – Bosák, Otáhal. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 1820
Prostějov: Neužil – Kolář, Žovinec, Holík, Horyna, Drtina, Mikliš – Zabloudil, Voženílek, Luňák – Švec, Hozák, Starý – Nouza, Fiala, Divíšek – Rudovský, Švarc, Venkrbec. Trenér: Jiří Vykoukal.
Vsetín: Horčička – Frolo, Dundáček, Ostrčil, Žák, D. Krenželok, Šenkeřík – Pokorný, Podešva, Šilhavý – Hruška, Vávra, Jonák – Březina, Slováček, Kajaba – Markovič, Hořanský, Toman. Trenér: Jiří Dopita.