Trenér Vykoukal znovu doufá, že domácí led a podpora diváků pomohou Jestřábům vybojovat sedmý zápas.

„Věřím v domácí prostředí. Přál bych si, aby přišlo hodně lidí. Věřím, že průběh utkání bude podobný jako v těch předchozích domácích duelech,“ poznamenal kouč Prostějova.

Nechybělo přitom mnoho a byl to ve čtvrtek Prostějov, který by měl na své straně pomyslný mečbol. Hanáci totiž v pátém čtvrtfinále v Kladně vedli po brankách Nouzi 2:0 a schylovalo se k senzaci. Domácí Rytíři ale dokázali skóre otočit.

„Vstřebáváme to. Už si přeju, aby bylo 18.00 a mohli jsme se zase soustředit na zápas,“ snaží se zapomenout na úterní duel Vykoukal.

WSM liga, 5. čtvrtfinále Kladno - Prostějov.
Nevyužitá šance. Jestřábi v Kladně ztratili skvěle rozjetý zápas

Klíčové momenty

Klíčovým momentem prohraného utkání byl inkasovaný gól na konci první třetiny, kterým Kladno snížilo na 1:2.

„Byly tam dvě velké rány. Nejprve ten zbytečný gól dvanáct sekund před koncem a pak zase v krátkém rozmezí dva góly. Udělali jsme chybu, kdy pět hráčů šlo zbytečně střídat a už jsme to nestihli dobruslit. Za pár sekund jsme hned dostali další,“ smutnil prostějovský trenér.

Hokejisté Prostějova před domácími diváky dvakrát porazili Kladno
Jestřábí jízda začala plným stadionem. A skončila nadšením diváků

Škoda šancí

Prostějov se ale po třech úderech Kladna ještě dokázal zvednout a těsně před koncem druhé třetiny byl blízko svému třetímu gólu v utkání Tomáš Nouza, který trefil horní tyčku.

„Věřili jsme, že jsme schopni, že ten jeden gól vstřelit. Měli jsme břevno, pak loženku Marka Drtiny. V těchto venkovních zápasech musíte dát v takových šancích gól,“ uvědomuje si Vykoukal.

Jeho hráče nyní čeká složitý úkol. Zapomenout na smolnou prohru a zvládnout zápas o všechno. Věřím, že nabudit hráče by naopak mělo být lehké. Chceme další zápas a chceme pokračovat v sezoně. Ve středu dostali hráči volno, ať si odpočinou a zregenerují. Teď už nic nenatrénujeme a je potřeba nabrat síly,“ popsal poslední hodiny před šestým utkáním Vykoukal.

Utkání začíná ve čtvrtek v 18 hodin.

Hokejisté Prostějov (v červeném) doma dvakrát porazili Kladno. V obou duelech se trefil Jan Starý.
Atmosféra v Prostějově? Bomba, žasne útočník Starý

Jágr uvolnil místo, Patera mu děkoval

Proč v úterý nehrál tentokrát Jaromír Jágr ani pár vteřin? Proti Prostějovu skutečně na soupisce nebyl, byť na stadionu jste ho zahlédnout mohli. Starty přitom potřebuje, aby mohl za Kladno nastoupit v případné baráži. Přednost ale dostal sportovní cíl Rytířů.

„Jarda za námi ráno přišel, že nás čeká hodně důležitý zápas a zda nechceme do sestavy raději zařadit někoho zdravého,“ přiznal asistent trenéra Pavel Patera.

Trenéři mohou do utkání využít maximálně 19 hráčů do pole a Kladno proto raději dalo do sestavy mladého Patyka.

„Klobouk dolů před Jardou, že s tím přišel,“ děkoval Patera s tím, že se neobává toho, že Jágr nestihne předepsaný počet patnácti utkání.

„Bylo by krásné projít do baráže bez prohry, ale vidíte, jak vyrovnaná je série s Prostějovem,“ dodal Patera. (rum)

Souboj dvou nejlepších českých boxerských týmů o mistrovský titul.
Prostějovští boxeři zpečetili titul výhrou s Děčínem