Otázky, které pálí fanoušky hokejového Prostějova prakticky hned od sestupu do druhé ligy.

Odpovědi? Na konkrétní si budou muset počkat podle slov předsedy HK Jestřábi Prostějov Michala Bartoška do konce června. Přesto se Deníku podařilo zjistit pár nových informací. Jako hlavní trenér byl jmenován Radomír Kužílek, dosavadní sportovní manažer. Jeho asistentem se stal Svatopluk Vařeka.
Ale…

„Ale není to definitivní,“ upozorňuje Michal Bartošek. Definitivní tak stále není konec ani zatím posledního trenéra Aloise Chlustiny.

„Dohodli to tak. Ale opakuji, není to konečné. Koncem června budeme vědět přesnou otázku složení kádru a pak i jméno trénera. Pana Chlustinu rozhodně nevylučuji,“ dodává.

Právě soupiska Jestřábů je tajemnější a záhadnější než volba prezidenta v parlamentu České republiky. Odchodů už bylo opravdu hodně. „Ale ne všichni byli našimi hráči. Pouze se vlastně vrátili do svých mateřských klubů,“ doplňuje. A příchody? Těch bude také dost.

„Rozjednaných mám několik hráčů. Ale jmenovat je nebudu, dokud nepodepíší smlouvu,“ podotýká. Jak tedy bude soupiska vypadat? „Zhruba tak, jako před čtyřmi lety, když jsme postupovali do první ligy. Chceme sázet na mladé hráče, kteří chtějí v hokeji něco dosáhnout. V týmu bude i pětice našich bývalých juniorů,“ prozrazuje.

V těchto dnech je letní příprava klubů v plném proudu. V Prostějově sází na individuální pojetí tréninkového drilu. Z několika důvodů. Soupiska, jak už bylo řečeno není kompletní, tudíž ani široká a navíc, je to úspornější. „Hráči se připravují individuálně, nebo ve svých mateřských klubech,“ upřesňuje Bartošek.

Kdy tedy bude „nový“ tým Prostějova viděn pohromadě? „Na ledě začínáme 5. srpna,“ odvětí rázně.

Smutek a zklamání doprovázely prostějovské fanoušky uplynulou sezonou, a podobné pocity zažívají i při pohledu na úprk hráčů mezi nimi byly i ikony týmu Kotásek s Vymazalem. „Chci fanouškům vzkázat, aby nad námi nelámali hůl. Minulá sezona byla sportovní prohra. Diváky potřebujeme,“ uvědomuje si Michal Bartošek.

Chlustina: Z boje neutíkám!

Prostějov - Trenérem HK Jestřábi Prostějov je nyní Radomír Kužílek. Za pár dní už by to ale mohlo být jinak. V jednání je staronový kouč Alois Chlustina. Jeho angažování je otázkou financí.

Trenérem byl jmenován Radomír Kužílek s tím, že jste stále ve hře o tento post. Jaké jsou podmínky?
Ano, takhle jsme domluveni. Podmínky? Víte, jak to je. Záleží na financích.

Jestli to chápu správně, klíčovou roli hraje setrvání sponzorů. Pokud budou finance na hráče atd., bude i Chlustina?
Přesně.

Kdy budete vědět konečné stanovisko?
1. srpna.

Předložil jste vedení seznam hráčů, které chcete mít?
Ano. Teď jde o to, jestli se je podaří přivést. Do té doby, je nemohu jmenovat. To jistě chápete.

Fanoušky decimují zprávy o úprku hokejistů. Vás to netrýzní?
To je život. Hokejisté chtějí mít nějakou jistotu. Víc bych se k tomu nevyjádřoval.

Máte tedy zájem zůstat v Prostějově.
Rozhodně mám! (rázně) Já z boje neutíkám.