Hned zkraje zápasu vyzkoušeli pozornost domácího gólmana Bartoň s Malenou, ale Šimboch byl připravený. Na druhé straně nebezpečně zahrozili Kovařík s Poulíčkem, ale branka nepřicházela. V osmé minutě však přišel první trest. Na lavici hříšníků se odporoučel Vosátko. Třebíč sice početní převahu nevyužila, ale prakticky hned po jejím konci vstřelila úvodní gól. Burian svým důrazem protlačil puk za Šimbochova záda. Prostějovu se naopak gól nedařilo dát, Coufalovu dělovku pokryl Štůrala a Kubicemu nevyšla v poslední chvíli klička.

Do druhé části naskočili Jestřábi aktivněji. Začali se soupeřovi vyrovnávat a v pětadvacáté minutě se také prosadili. Roupec během přesilovky vypálil od modré, puk se dostal ke Kajabovi, který srovnal na 1:1.

O tři minuty později fauloval Duba a hosté jeho chybu okamžitě potrestali. Holec zprava přihrál Čuříkovi, který poslal Třebíč opět do vedení.

Ve třicáté čtvrté minutě si pak černou chvilku vybral Švaříček. Nejprve se po jeho chybě dostal do úniku Paták. Jeho pokus Šimboch zlikvidoval, ale vzápětí se do stejné pozice probojoval Burian a zvýšil na 1:3. Do konce druhé dvacetiminutovky se ještě prosadil Kajaba, který svým druhým přesilovkovým gólem snížil na 2:3.

„Kajaba je pozitivní věcí z naší strany. Přišel jako hráč druhé ligy a splnil to, co jsme očekávali. Nyní je potřeba, aby se k němu střelecky přidali další," přeje si asistent prostějovského trenéra Petr Zachar.

Poslední část začala pro domácí opět nepovedeně. Švaříček si vykoledoval dvouminutový trest a hosté ukázali sílu svých přesilovek. Bartoň vypálil od modré a navýšil vedení svého týmu na 4:2. Jestřábi tak museli dohnat dvougólové manko. Nejblíže brance byl Černý, kterého do útoku poslal Kolibár, ale ani zkušený hanácký veterán se neprosadil. Prostějovu nepomohl ani oddechový čas a následná hra bez brankáře. Jestřábi si tak připsali třetí prohru v řadě.

„Čekali jsme soupeře se slušnou útočnou fází. Připravili jsme se na to a eliminovali jsme prostějovský útok," usmíval se spokojený kouč Třebíče Radek Novák a duel poté popsal slovy: „Nejprve jsme vedli 1:0, ale domácí srovnali. Poté se nám podařilo odskočit na dva góly, ale bohužel jsme do konce druhé třetiny znovu inkasovali. Ve třetí části jsme byli samozřejmě rádi za gól v přesilové hře a dotažení zápasu do vítězného konce."

„Po celý zápas to bylo vyrovnané utkání. Třebíč těžila z větší zkušenosti svých hráčů. My jsme si to prohráli sami po individuálních chybách," smutně krčil rameny Petr Zachar a dodal: „ Asi platíme nováčkovskou daň a dnes jsme ji zaplatili znovu. Za výkon se však nemusíme stydět a v dalších zápasech musíme pracovat, aby se to zlomilo. Nezkušenost je potřeba nahradit bojovností a srdcem."

LHK Jestřábi Prostějov – SK Horácká Slavia Třebíč 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Kajaba (Roupec, Indra), 38. Kajaba (Stejskal) – 11. Burian (Bartoň, Holec), 28. Čuřík (Holec, Zdráhal), 34. Burian, 42. Bartoň (Holec, Čuřík). Rozhodčí: Šutara – Hanzlík, Wesley. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1312.

LHK Jestřábi Prostějov: Šimboch – Švaříček, Vosátko, Kolibár, Jedlička, Malý, Roupec – Indra, Venkrbec, Kajaba – Kubica, Luňák, Stejskal – Kovařík, Černý, Poulíček – Duba, Coufal, Belay – Medek. Trenér: Tomáš Sršeň.

SK Horácká Slavia Třebíč: Štůrala – Dujsík, Zdráhal, Dlapa, Bartoň, Přibyl, Jaroš, Malena – Erat, Dolníček, Havel – Burian, Holec, Čuřík– Vodný, Králík, Pekr – Čech, Juráň, Paták. Trenér: Jiří Mička.