To se mu také povedlo, a přímo rozdílem třídy. Zacharovi svěřenci nasázeli soupeřovi rovných devět branek.

Zápas však nezačal pro domácí vůbec dobře. Hned 
v úvodní minutě inkasovali 
z první břeclavské střely. Jakub Šaur si sjel od modré 
a Kociána nemilosrdně prostřelil.

Jestřábi se však okamžitě oklepali a hned z následného útoku srovnal Šimon Antončík. Jeho střela sice neměla velkou razanci, ale za Šurého záda proklouzla.


V páté minutě pak přišla domácí přesilovka pět na tři
a Vladimír Stejskal ji okamžitě využil a poslal svůj tým do vedení. O čtyři minuty později navýšil Venkrbec, když se jeho rána odrazila od gólmanových zad do brány.

Po rychlém protiútoku se prosadil také Lukáš Duba. To už Šurý mířil z brány na střídačku. Za něj naskočil na led Foukal, ale ani jemu nevydržela neprůstřelnost dlouho. Ještě do konce třetiny se totiž prosadil Vladimír Stejskal, 
a to ve vlastním oslabení. Hned po první dvacetiminutovce vedli domácí 5:1.

„Dali jsme rychlý gól, bohužel jsme vzápětí inkasovali. Potom nás potopila přesilovka pět na tři," kroutil hlavou kouč Břeclavi Michal Konečný a dodal: „Domácím tam padlo snad úplně všechno. Využili všechny šance 
a za stavu 5:1 je už těžké hrát."

„První gól byl pro nás šok," přiznal také domácí lodivod Petr Zachar.

Byl rád, že se jeho svěřencům podařilo okamžitě srovnat: „Kluci se s tím dobře popasovali a během čtyř minut otočili. Pak už to bylo jednoznačné."

Druhá část už nebyla ze strany Jestřábů tak povedená. Udržovali si sice tlak 
v soupeřově útočném pásmu, ale nedokázali svůj náskok navýšit. Vysoké vedení je mírně ukolébalo.

Nejzajímavější podívanou byla bitka mezi Lukášem Luňákem 
a Jakubem Šaurem.

Juraj Jurík se poté dostal do slibné šance, ale ležícího Foukala nepřekonal. Naopak na druhé straně se prosadil Procházka. Vypálil prudkou střelu z pravé části kluziště a snížil na 5:2. Do konce třetiny se pak už stav neměnil.

„Ve druhé části jsme začali bruslit a hrát lépe. Bylo to znát, ale měli jsme dát víc branek," posteskl si Konečný.

Hned začátek té třetí ale gól domácích přinesl. Foukal neudržel střelu Juraje Juríka a poslal tak Prostějov do čtyřgólového náskoku. To ale nestačilo. Hanácký tlak přetavil v gól i obránce Jan Kolibár, když napotřetí prostřelil hostujícího brankáře.

Do střeleckých hodů se také zapojila první útočná formace. Z ní se uvolnil Venkrbec a rychlým únikem přidal svou druhou branku.

Za stavu 8:2 neměl nikdo pochyby o vítězi. 
V poslední minutě ještě 
z otočky upravil na konečných 9:2 Juraj Jurík. Prostějov si tedy naprosto spravil pokaženou reputaci.

„Ve třetí třetině nás domácí porazili v přesilovkách, které umí. Pokud dostaneme v první třetině pět branek, tak je pak těžké se do utkání vrátit," uzavřel hostující trenér.

„Po celý zápas jsme byli lepší. Měli jsme převahu 
a snad přes padesát střel. Padalo nám to tam, tedy kromě druhé třetiny, ale jednoznačně jsme si zasloužili vyhrát," usmíval se Petr Zachar a také prozradil, co se dělo po zápasu v Orlové: „Byl tam zvýšený hlas, přišly pokuty a na tréninku jsme se zaměřili na souboje. Ve středu jsme je ustáli a to rozhodlo."

LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV – HC BŘECLAV 9:2(5:1, 0:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 2. Antončík (Belay), 6. Stejskal (Coufal, Polák), 9. Venkrbec (Stejskal), 16. Duba (Jurík), 19. Stejskal, 41. Jurík (Coufal), 47. Kolibár (Jurík, Jedlička), 52. Venkrbec, 60. Jurík (Coufal, Kolibár) – 1. Šaur (Piskoř, Dora), 39. Procházka (Nedvěd, Piskoř)..

Rozhodčí: V. Šutara – V. Hanzlík, J. Štěpán. Vyloučení: 5:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1052.

Prostějov: Kocián – Nedbálek, Knesl, Polák, Kolibár, Malý, Jedlička, Kořínek, Švaříček – Antončík, Belay, Kučera, Černý, Venkrbec, Stejskal, J. Jurík, Luňák, Duba, Coufal, D. Jurík, Indra. Trenér: Petr Zachar.

HC Břeclav: Šurý (16. Foukal) – Gabriška, Dora, Šaur, Novák, Nedvěd, Kovář, Höss, Nekoranec, Strapina, Piskoř, Popolanský, Procházka, Bolfík, Medřický, Zháňal, Blaha, Haman. Trenér: Michal Konečný.