„Semlelo se to ze dne na den. Byli jsme s Třincem domluveni, že Juraj bude u nás celou sezonu. Kvůli tomu jsme angažovali trenéra gólmanů. Po draftu Svobody byl ale Třinec v nejistotě a navíc má ambice dostat Frýdek do první ligy, takže byla velká šance, že nám Šimbocha vezmou. Do toho jsme my nešli," prozradil sportovní manažer Jestřábů Jiří Vykoukal.

„Já jsem hráč Třince a tam mi řekli, že budu chytat ve Frýdku-Místku. Angažmá v Prostějově bylo skvělé a velmi rád budu na něj a celé město vzpomínat. Hokejový život už je takový, takže momentálně jsem ve Frýdku. Rád se však budu na Hanou vracet," usmíval se Juraj Šimboch.

Brankářem bude Luboš Horčička

Náhradou za slovenského gólmana pak bude bývalý extraligový brankář Luboš Horčička.

„Museli jsme řešit pozici brankářské jedničky. Domluvili jsme se s Lubošem Horčičkou, což je podle mě velká posila. Pozici dvojky budeme ještě řešit. Tým s Horčičkou bude silnější. Naše obrana je jen perspektivní, to znamená máme jen tři zkušenější hráče," prozradil Vykoukal.

Radek Meidl v Prostějově končí

V dresu Frýdku se objevil i další exjestřáb Radek Meidl, ani s ním však prostějovské vedení nepočítá do nadcházející sezony.

„Peníze, co jsme potřebovali na nového brankáře, jsme museli někde ušetřit. I z toho důvodu je jasné, že za nás nebude hrát Radek Meidl," uzavřel Vykoukal.

Ale ani Šimboch, ani Meidl nedokázali porazit Prostějov. Druhý přípravný zápas se Přecechtělovým svěřencům opět povedl. Tentokrát se na výhře nejvíce podílela nová posila Jakub Čuřík. Ten prostřelil Šimbocha už v deváté minutě.

„Počasí je špatné a led je těžký, ale hokejově to bylo povedené. Samozřejmě děláme chybičky v obraně i v útoku. Máme však dost času to všechno vylepšit," usmíval se Jakub Čuřík.

Právě jeho asistence stála i za druhou brankou zápasu. Tu dal ve třicáté minutě prakticky hned po buly Šlahař. Třetí trefu si pak připsal obránce Robin Malý. Nejnebezpečnější však byl útok ve složení Čuřík, Meidl a Šlahař. Tato trojice nedala Juraji Šimbochovi ani na chvíli pokoj. „V tomto složení trénujeme od začátku sezony a hned nám to sedlo. Na hodnocení je ještě brzo, ale zatím nám to sedlo," řekl Čuřík.

Ve třetí třetině viděli diváci ještě dvě branky. Nejprve se trefil po Čuříkově přihrávce Kajaba. Vzápětí pak snížil na 1:4 Klimša.

„Věděli jsme, že Frýdek bude těžší soupeř, protože chce postoupit, a to se nám potvrdilo," zdůraznil bodový král Čuřík.

„Oba dva poslední zápasy byly pro nás skvělou prověrkou. V Prostějově jsem maximálně spokojený. Skvělí trenéři i kustodi. Tvoří se tu dobrá parta a všichni se těšíme na září, až vypukne liga," dodal Jakub Čuřík.

Spokojený s prvními dvěma zápasy je i trenér Jestřábů Kamil Přecechtěl: „Frýdek má poměrně kvalitní kádr, což se promítlo i do utkání. Nám se podařilo odstranit odvážnější hru obránců. S celým zápasem a výkonem našich hráčů jsem spokojen. Musel jsem je v kabině za oba dva dny pochválit."

LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV – HC FRÝDEK-MÍSTEK 4:1(1:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 9. Čuřík (Šlahař, V. Meidl), 30. Šlahař (Čuřík), 37. Malý (V. Meidl), 57. Kajaba (Čuřík) – 58. Klimša (Káňa, Sluštík). Rozhodčí: Kika – Nazad, Doležel. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1.

LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (30. Vydržel) – Vokurka, Sobotka, Kaluža, Skřivánek, Malý, Jedlička – Venkrbec, Luňák, Peštuka – Kuncek, Medek, Kuchta – Kajaba, Česlík, Augustin – Čuřík, V. Meidl, Šlahař – Zezula. Trenér: Kamil Přecechtěl.

HC Frýdek-Místek: Šimboch – Dresler, Krutil, Deutsch, Kulhánek, Mravec, Samiec – R. Meidl, Káňa, Šechný – Piecha, Franek, Klimša – Blahuta, Kovařčík, Schwarz – Slovák, Sluštík, Sonnek. Trenéři:Jiří Jurík, Marek Malík.