Příchod Petra Kafky, který poslední tři ročníky strávil ve slovenské nejvyšší soutěži, byl před sezonou pro hokejové Jestřáby skvělou zprávou. Za Prostějov si Kafka připsal 16 bodů (6+10) v 19 zápasech.

I když se ze začátku trošku hledal, ke konci svého hanáckého angažmá potvrzoval v lajně s Račukem a Žálčíkem své kvality a zkušenosti. Rodák z Prahy ale další starty v prostějovském dresu nepřidá. Kafkovi na konci měsíce vypršela smlouva, která nebyla po vzájemné dohodě prodloužena.

V posledním zápase s Frýdkem-Místkem zaujmul Kafkovo místo v první formaci navrátilec Dominik Hrníčko. Po reprezentační pauze by se měl taktéž vrátit brankář Tomáš Štůrala, blíží se také návrat na led velezušeného Tomáše Divíška, který již trénuje s týmem.

Angažmá u Jestřábů ukončil také prostějovský odchovanec David Brančík. Ten za Hanáky stihl odehrát 17 zápasů, ve kterých si připsal tři asistence.

„David Brančík se rozhodl pro studium v USA,“ uvedli Jestřábi na svém webu.

POSILA DO BRANKOVIŠTĚ

K Hanákům se naopak formou střídavých startů z extraligového Zlína připojil dvacetiletý brankář Daniel Huf, který odchytal poslední vítězné utkání.

Gólmana Hufa mohli prostějovští fanoušci spatřit v jestřábím dresu již minulou sezonu, kdy nastoupil k pěti utkáním. Rodák z Kroměříže se pak ale vrátil k Beranům a od začátku nového ročníku si připsal již šest utkání za zlínské áčko.

Svůj další start za Hanáky si připsal v posledním utkání Jestřábů před reprezentační pauzou s Frýdkem-Místkem, který svěřenci trenéra Ladislava Lubiny zvládli a po šesti zápasech se radovali z výhry.

Další zápas je čeká ve středu 13. listopadu na ledě Havířova.

Jiří Horák