Hned začátek duelu Prostějovu nevyšel. Při hře čtyř na čtyři zapomněli Jestřábi na Miškovského, který doklepl puk Šimbocha. O tři minuty později se prostějovský gólman předvedl, když betony vychytal Ordoše.

První třetina byla poté na šance skoupá. K vidění byl nezáživný bruslařský hokej. Gól padl až v jejím závěru. Šimboch vyrazil Ulrychovu střelu k Vlachovi a ten zvýšil na 2:0.

Do druhé části naskočili domácí mnohem aktivněji. Ujali se vlády nad ledem a začali nebezpečně napadat. Pomoci jim měla dvojnásobná přesilovka, ale Hanáci nemohli trefit bránu. Sedm dlouhých minut čekali na úspěch a dočkali se. Cienciala z mezikruží prostřelil Schwarze a vybojoval pro Jestřáby naději. O tu přišli v třicáté minutě, když při vlastním oslabení dostali gól z Havlínovy střely od modré. Prostějov se už do kontaktu nedostal.

Poslední dvacetiminutovka se poté zvrhla v exhibici Benátek. Rozhodčí pokračovali v nepříliš pochopitelném pískání, kdy udělovali plno trestů na obě strany. To se také podepsalo na výkonech domácího celku. Nejprve potrestal faul Jestřábů Plodek.

O minutu později Jestřábi hráli znovu nedovoleně a opět inkasovali. Ordoš si najel do mezikruží a nedal Šimbochovi šanci.

Vše nasvědčovalo, že je zápas rozhodnutý, a taky byl. Ve čtyřicáté sedmé minutě přišla dokonce dvojnásobná přesilovka Benátek a šestý gól v řadě. Šťastným střelcem byl Marek Pabiška. Sedmou trefu přidal z vyhraného buly Skořepa. Rozhodnutý zápas v poslední vteřině ještě okořenil Roupec, když naznačoval, že se už hrát nebude, ale nakonec přes celé hřiště vystřelil na nepřipraveného Schwarze a snížil na 2:7.

„Máme velké zdravotní problémy, takže bylo těžké dát kádr dohromady," přiznal asistent prostějovského kouče Jiří Vykoukal a posteskl si také na výkon rozhodčích: Ten jejich výkon se mi těžko komentuje. Předváděli to, co předváděli. Z naší strany nás body stála sporná vyloučení a velký počet našich individuálních chyb. Toho se musíme vyvarovat."

„Čekali jsme od soupeře větší odpor. Myslím si, že kdyby měl všechny hráče, kteří zde hrají na střídavé starty i do tréninku, byli by silnější," okomentoval prostějovský výkon asistent benátského kouče Vladimír Čermák.

LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV – HC BENÁTKY NAD JIZEROU 2:7 (0:2, 1:1, 1:4)

Branky a nahrávky: 27. Cienciala (Franek), 60. Roupec (Husák) – 3. Miškovský (Plutnar), 20. Vlach (Ulrych, Špaček), 30. Havlín (Říha, Miškovský), 45. Plodek (Víšek, Říha), 46. Ordoš (Plutnar, Vlach), 48. Pabiška (Plutnar, Plodek), 53. Skořepa (Kica, Jandejsek). Rozhodčí: R. Čech, R. Mrkva – Adamec, Poruba. Vyloučení: 13:8. Využití: 1:4. Diváci: 925.

Prostějov: Šimboch – Hertl, Roupec, Hawlík, Husák, Jedlička, Malý, Řezáč – Kovařík, Meidl V., Kajaba – Franek, Kindl, Cienciala – Moučka, Indra, Ferebauer – Sršeň, Duba, Kuchta. Trenér: Petr Zachar.

Benátky n. Jiz.: Schwarz – Havlín, Plutnar, Pabiška, Pálek, Ulrych, Jandejsek, Říha – Kica, Skořepa, Miškovský – Víšek, Plodek, Hrníčko – Vlach, Mikiska, Dlouhý – Ordoš, Špaček, Psota – Jonák. Trenér: Filip Pešán.