Jestřábi po sobotním debaklu ve Vsetíně vstoupili do utkání mnohem koncentrovaněji a ve 14. minutě se ujali vedení.

Drtina střílenou přihrávkou od modré vybídnul ke skórování Divíška, který přesnou tečí poslal puk do brány.

Na začátku druhé třetiny Horácká Slavia vyrovnala, když trio třebíčských hráčů vyšachovalo domácí obranu a Paták sám před Neužilem nezaváhal.

O dvě minuty později ale vrátil Prostějovu vedení obránce Havlík, který napřáhl od modré a jeho rána prošla přes clonu až do brány.

„Tomáš Divíšek stál dobře před gólmanem, který nic neviděl. O to jsem to měl lehčí,“ děkoval Havlík za gól zkušenému útočníkovi.

Ve třetí třetině Jestřábi neponechali nic náhodě a dvěma góly soupeře dorazili. Nejprve zvýšil na 3:1 Starý a poté se krásnou střelou pod horní tyčku prosadil i Fiala.

„Myslím, že jsme ten zápas od začátku kontrolovali. Sice se to neprojevovalo brankami, ale po celý zápas jsme byli lepší. Ve Vsetíně to byl výpadek a potřebovali jsme si dnes dokázat, že hokej umíme hrát,“ poznamenal Ladislav Havlík.

I podle kouče Jiřího Vykoukala vyhráli domácí naprosto zaslouženě.

„Ve Vsetíně nám nefungovala obrana a udělali jsme hromadu chyb. O to více si cením, že s Třebíčí to byl úplný opak. Až na jednu chybu jsme je do ničeho nepustili. Bylo důležité, že jsme hned po vyrovnání soupeře dali gól. Ve třetí třetině jsme se snažili hrát pořád aktivně a měli jsme dost šancí,“ těšilo prostějovského trenéra.

Díky třem bodům se jeho mužstvo posunulo na čtvrté místo, které je nyní hlavním cílem Hanáků.

„Bylo by to zajímavé, kdyby se tým dokázal dostat na to čtvrté místo. Ale důležité je abychom si udrželi formu a navázali na to v Ústí a v těch dalších těžkých duelech,“ upozorňuje Vykoukal na náročný los v závěru základní části.

Po víkendovém duelu na severu Čech totiž Jestřábi doma přivítají druhý tým soutěže Karlovy Vary a poslední kolo pak odehraji v Kladně proti Jaromíru Jágrovi.

LHK Jestřábi Prostějov - SK Horácká Slavia Třebíč 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 14. Divíšek (Nouza, Drtina), 24. Havlík (Nouza), 48. Starý (Divíšek), 53. Fiala (Prokeš, Ščotka) – 22. Paták (Havránek, Jan Wasserbauer). Rozhodčí: Čech, Skopal – Reich, Měkýš. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 1461.

Prostějov: Neužil – Drtina, Mikliš, Ščotka, Havlík, Rašner, Žovinec – Starý, Divíšek, Nouza – Luňák, Venkrbec, Cetkovský – Dvořáček, Král, Rudovský – Fiala, Meidl, Prokeš – Zabloudil. Trenér: Jiří Vykoukal.

Třebíč: Vejmelka – Vágner, Furch, Čejka, Kaláb, Půža, Hort, Jiří Wasserbauer – Erat, Dolníček, Horký – Vodný, Kusko, Kristl – Havránek, Jan Wasserbauer, Paták – Malec, Süss, Ferda. Trenér: Martin Sobotka.