„Bude to zase těžký zápas. Každý se na nás velmi dobře připraví. Jsme první tým, takže je to pro soupeře výzva. Navíc se nám nyní střelecky nedaří," připomněl prostějovský trenér Petr Zachar.

Recept na úspěch je podle lodivoda Jestřábů stále stejný. „Musíme dát góly a potom si hrát svoji hru. Naše hra musí být důrazná. V posledních zápasech jsme vždy byli lepším týmem, ale neproměnili jsme gólové příležitosti. Na tom pracujeme a snad se nám to povede zlomit," přeje si Zachar.

Pro utkání s Hodonínem dojde i k změnám v rozložení útoků. „Rozhodli jsme se trošku přeskládat naše útočné řady. Neřeknu vám přesně jak, ale doufáme, že tato změna přinese kýžené ovoce," uvedl Zachar.

Prostějovského kouče kromě neproměněných šancí trápí i zdravotní problémy jeho svěřenců. Tým stále není kompletní. „Opět nemůžeme počítat se Švaříčkem, Kumstátem a Indrou," povzdechl si Zachar.

Zápas s Hodonínem bude také generálkou na velké sobotní derby. To Jestřábi přivítají na svém ledě Přerov. Právě na sobotní zápas pořádají skalní fanoušci pochod z centra města. „Sraz je jako vždy před radnicí v 16 hodin. Společný odchod k zimnímu stadionu je naplánován na 16.15," zve fanoušky Ondřej Kostelka z fanklubu Jestřábů.

Jak zvládnou prostějovští hokejisté generálku na derby? To se dozvíme už ve středu v 18 hodin, kdy vyzvou Hodonín na jeho ledě.