Konečně! Podobně vykřikla většina fanoušků nad čerstvou posilou hokejových Jestřábů. Z Komety Brno přichází do Prostějova brankář Martin Štefl, juniorský extraligový šampion ze Vsetína se zkušenostmi z A týmu Sparty Praha.

Dvaadvacetiletého strážce svatyně získali Hanáci na střídavý start. V tomto případě by však mělo jít o stálejší pracovní poměr. V Brně totiž dělal Štefl dokonce až trojku.

„S Kometou jsme domluveni. Budou nám ho uvolňovat pravidelně a bez problémů,“ těšil se Alois Chlustina, trenér a sportovní manažer HK v jedné osobě.

Štefl nastoupí za Jestřáby už ve středu v Opavě. Krýt záda mu bude Adam Švach. „Od Martina si slibujeme tvrz. Je to vysoce kvalitní gólman, přesně jak jsme deklarovali,“ pyšnil se Chlustina kapitálním úlovkem. A nezůstalo jen u jednoho trejdu.

Dlouho avizovaný přestup pravého křídla Petra Hladkého, pro změnu z brněnské Techniky, se zdárně dotáhl k uzavření kontraktu. V tomto případě se kluby dohodly na hostování do konce sezony. „Je to typické pravaso. Takže od něj čekáme hlavně branky,“ vyjádřil se Chlustina. Pětadvacetiletý Hladký měl do Prostějova přijít už na začátku soutěže, ale dlouho jej limitovalo zranění.

Třetí, zatím poslední příchod, je bezesporu nejzajímavější. Jestřábům na ledě vypomůže v listopadu 41 letý Martin Dufek. Poctivé defenzivní levé křídlo spojilo svou kariéru také především s brněnským hokejem. V Prostějově působí jako trenér 6 a 7 třídy. Teď se rozhodl pro návrat mezi mantinely.

„Nejde o nic ukvapeného. Trénuje s námi delší dobu. Fyzicky na to má. Je to šlachovitý hokejista. Hráčům jde příkladem, jak v přístupu, tak i ve stravování,“ uvedl trenér.

Dufek zvýší věkový průměr, zda navýší i kvalitu ukážou nejbližší zápasy. Chlustina s ním počítá do první formace, Hladký by měl nastupovat ve druhé lajně.

Posilnění Jestřábi se pokusí o první sezonní výhru ve středu na ledě Opavy od 18 hodin.