Prostějovu se příliš nepovedl vstup do letošního roku. Poslední dvě domácí utkání prohrál. Smůlu zlomil až ve středu na ledě Hodonína. „Výhra byla velmi důležitá. Nyní je potřeba ukázat fanouškům, že jsme stále ten tým, který chce postoupit do play off z prvního místa," zdůraznil prostějovský trenér Petr Zachar.

Také Přerovští se po dvou neúspěšných vystoupeních venku doma otřepali, když k radosti svých fanoušků přehráli nevyzpytatelnou Opavu 5:1. „U nás je psychika kolísavá. Předtím jsme dva zápasy doma vyhráli, pak jsme prohráli ve Valašském Meziříčí i následně ve Frýdku. Jedeme na led prvního týmu. Jako v každém zápase se chceme poprat o body," pověděl Vladimír Kočara, trenér týmu.

Samotný duel slibuje pestrou podívanou. Oba celky totiž vyznávají ofenzivní styl hry. Lodivod Zubrů však tohle neřeší.

„Nepřemýšlím nad tím, jestli nám někdo herně sedí nebo nesedí. Rozhodně je však lepší hrát před zaplněným zimním stadionem než hrát před osmdesáti diváky. To samo osobně hráčům dodá motivaci. Určitě se budeme snažit připravit co nejlépe a uvidíme, co to přinese na konci zápasu," zmínil.

Prostějovský trenér očekává vyrovnaný a těžký zápas.

„Je to derby, což je úplně jiné utkání. Neplatí tabulkové postavení, ale hraje se o to, kdo se lépe předvede na ledě. Podobně jako má Poruba problémy s Frýdkem-Místkem, tak ani my nesmíme Přerov podcenit," varuje Zachar.

„O tom jaká sestava pojede do Prostějova, se rozhodneme v pátek po tréninku. Vypadá to, že však kompletní nebudeme. Trápí nás virózy. Na čtvrtečním tréninku jsme byli v patnácti lidech, takže uvidíme, jak se to dá nakonec do kupy," poznamenal Kočara, který už počítá se zařazením útočníka Petra Sakrajdy, který poslední čtyři zápasy pro nemoc absentoval.

I Jestřábi možná přivedou novou posilu. Za tým by měl nastupit Tomáš Sršeň.

„Pokud se stihnou vyřídit všechny potřebné papíry, tak by nastoupit mohl," připustil Zachar, ale také přidal méně dobrou zprávu: „Martin Belay si zranil vazy v kotníku, takže určitě nenastoupí."

Přesto prostějovský trenér slibuje fanouškům dobrou podívanou: „Chceme divákům ukázat naši kvalitu, dat jim důvod, aby na zápasy chodili a hlavně udělat malou reklamu na podobné duely v play off," uzavřel Zachar.

Bitva o Hanou začíná na prostějovském zimním stadionu v sobotu od 17 hodin. O hodinu dříve se sejdou prostějovští fanoušci před radnicí a vydají se společným pochodem na stadion.