„Každý bod z venku je v této soutěži pozitivní. Domů si z Mostu vezeme dva, za což jsem opravdu rád," oddechl si prostějovský lodivod Kamil Přecechtěl.

Vstup do zápasu vyšel lépe domácím. Most se totiž zásluhou Kubinčáka dostal do vedení už ve třetí minutě. Domácí tak využili hned první přesilovou hru.

Vzápětí mohl přidat druhý gól Mostu Havlíček, který sebral puk Mojžíšovi. Na Horčičku, ale nevyzrál. Illéš mohl v deváté minutě srovnat, když pálil z mezikruží. Do jeho rány však vložil hůl obránce Černý. První třetina tak skončila lépe pro Mostecké.

Hned začátek té druhé však patřil Jestřábům. Drtinovu dělovku Horák vyrazil jen ke Krejčíkovi. Ten neváhal a srovnal na 1:1.

Do velké šance se na druhé straně dostal Nedrda. Ujel obráncům a sám mířil na Horčičku. S pukem se ale tak zamotal, že ani nevystřelil. Po čtyřiceti minutách, byl stav nerozhodný 1:1.

Vítěze nepřinesla ani třetí třetina. Meidl sice hned z jejího kraje našel volného Luňáka u Horákovy tyče, ale Luňák se ani přes veškerou snahu neprosadil.

Branku nedal ani Moskal, a tak celý duel směřoval k prodloužení. V něm chyboval Dragoun, když mu puk vypíchl obránce Černý. Ten se dostal až před Horčičku, ale branku nedal.

„Před nájezdy jsem si nebyl úplně jistý výhrou, ale povedlo se to. Nyní jsme se v tabulce pravdy dostali konečně do plusových bodů," radoval se kouč Přecechtěl.

V samostatných nájezdech góly také moc nepadaly. Vlastně diváci mohli vidět jen jeden, a to při čtvrté sérii. Rod se chopil puku a s přehledem vstřelil vítěznou branku.

Na druhé straně zůstal Horčička nepřekonát. Hanáci tak berou důležité dva body.

„Začátek soutěže je velmi vyrovnaný a každý zápas je těžký. Ten s Mostem rozhodl Luboš Horčička. Předvedl skvělé zákroky už během duelu a v nájezdech nedostal ani jednu branku. Byl naši hlavní oporou," pochválil svého svěřence Přecechtěl.

HC Most – LHK Jestřábi Prostějov 1:2 po s.n. (1:0, 0:1, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Kubinčák (Grin, Havlíček) – 21. Krejčík (Drtina, Dragoun), rozh. náj. Rod. Rozhodčí: Grech – Rozlílek, Toman. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváků: 273.

HC Most: Horák – Zeman, Grin, Černý, Baránek, Strejček, Vaněk, Bittner – Slavíček, Alinč, Nedrda – Kubinčák, Havlíček, Řehoř – Válek, Smolka, Zdeněk – Mical, Hanzl. Trenér: Josef Řeháček.

LHK Jestřábi Prostějov: Horčička – Drtina, Vokurka, Mojžíš, Kaluža, Husák, Protivný, Rudl – Krejčík, Dragoun, Novák – Kajaba, Meidl, Čuřík – Rod, Illéš, Moskal – Luňák, Kuncek, Augustin. Trenér: Kamil Přecechtěl.