„Jsem rád, že jsme utkání zvládli. Myslím si, že bylo parádní a se vším všudy. Přerov vedl, my jsme po těžkých bojích vyrovnali, a to i když jsme nedostali penaltu, neuznali nám gól. Nakonec jsme si to ještě zkomplikovali. Utkání mělo vše, co má mít derby," usmíval se trenér Prostějova Kamil Přecechtěl.

„Věděli jsme, že nás čeká bouřlivá atmosféra, což se vyplnilo. Zápas to byl vyrovnaný," pochvaloval si lodivod Přerova Petr Dočkal.

Začátek zápasu patřil fanouškům, nejprve těm prostějovským, kteří si připravili celotribunovou choreografii.

Na začátku druhé třetiny pak domácí fans předvedli druhý obrázek, ten už byl přímo namířený proti Přerovu.

Příznivci Zubrů to pak stejným způsobem oplatili domácím.

Nakonec pak hosté neunesli prohru a ze stadionu je vytlačila policie.

„Já jsem na tak velkou kulisu zvyklý z minulého angažmá v Prostějově a dělá mi radost, když přijde tolik lidí," hledal pozitiva na chování fanoušků kouč Přecechtěl.

Divoké derby: prostějovští Jestřábi proti přerovským Zubrům

Úvodní choreo prostějovských fanoušků. Foto: DENÍK/Lukáš Horák

Tlak Jestřábů utnuly vyloučení

Samotný zápas pak zahájil pěknou střelou Matouš Venkrbec.

Tlak Jestřábů však utnula dvě po sobě jdoucí vyloučení. Za hákování šel na trestnou lavici Jakub Čuřík a za zdržování Pavel Mojžíš.

Zubři dvojnásobnou přesilovku pak samozřejmě proměnili. Z levého kruhu Horčičku propálil Pála.

Na druhé straně protáhli Klimeše Novák, Cetkovský i Drtina. Přerovský gólman byl však nepřekonatelný.

Ve čtrnácté minutě se pak při vlastním oslabení vydal do brejku Sýkora, ale Horčičku nepřekonal ani nadvakrát.

„V první třetině jsme měli více ze hry, ale bohužel jsme nedali víc branek," smutnil trenér Dočkal.

Divoké derby: prostějovští Jestřábi proti přerovským Zubrům

Gólová radost Zubrů. Foto: DENÍK/Lukáš Horák

Lahve a papíry zasypaly led

Druhá třetina začala tlakem Zubrů. Chmelíř pálil téměř do prázdné brány, ale Horčička stačil puk zastavit.

Postupně se však začali probouzet i Jestřábi. Rudl, Protivný i Novák zase ztroskotali na Klimešovi.

Největší šanci si vytvořil Krejčík, když se v oslabení vrhl do úniku. Sudí však naprosto necitlivě přerušil hru. To vyvolalo pobouření mezi hráči a hlavně mezi fanoušky.

Okamžitě na led doletělo několik lahví, papír a dalších věcí z rukou prostějovských fanoušků. Rozhodčí nakonec druhou třetinu museli přerušit.

„Snažili jsme se krotit emoce, protože kluci byli z té situace rozhozeni. I sám rozhodčí přiznal, že udělal hrubou chybu, ale každý jsme omylný. Kluky jsme zklidnili, to nás navedlo za výhrou," oddychl si Kamil Přecechtěl.

„Nám to paradoxně uškodilo. Domácí fanoušci zaházeli led odpadky. Delší přestávka vrátila soupeře do hry. Pak si pomohli přesilovkami," krčil rameny kouč Dočkal.

Začátek třetí části bylo vlastně dohrání čtyř minut druhé třetiny. Tyto čtyři minuty však přinesly zajímavé věci. Z prostějovského hlediska to byl faul na Luňáka a vzápětí trestné střílení. V tom však Lukáš Luňák selhal a trefil jen Klimešův beton.

Klíčovým okamžikem z přerovského pohledu bylo vyloučení Sýkory, a to do konce utkání.

Divoké derby: prostějovští Jestřábi proti přerovským Zubrům

Vítězná radost Jestřábů. Foto: DENÍK/Lukáš Horák

Dočkal: Neměli jsme štěstíčko na vyrovnání

Třetí třetina pak přinesla hned čtyři branky, respektive pět. V pětačtyřicáté minutě se prosadil Moskal, ale puk překročil brankovou čáru až po přerušení hry.

O dvě minuty později už ale padla regulérní branka. Cetkovský během přesilovky clonil před brankářem. Odražený puk pak bekhendem poslal do brány.

O minutu později se pustili do rychlého útoku Šlahař s Krejčíkem. Druhý jmenovaný poslal přesnou střelou Jestřáby do vedení.

Před koncem duelu pak odvolal přerovský kouč Klimeše z brány. Jiří Cetkovský se v pravém rohu zmocnil puku a zvýšil na 3:1.

V závěru zápasu pak sice ještě snížil na 2:3 Kovařík, ale to bylo ze strany Zubrů vše.

Tedy kromě potyčky, kterou vyvolali přerovští fanoušci.

„V závěru jsme bohužel už neměli štěstíčko na vyrovnání. Budeme se dál zkoušet posunout v tabulce, máme na to ještě poslední kolo," slíbil přerovský trenér Petr Dočkal.

Divoké derby: prostějovští Jestřábi proti přerovským Zubrům

Peklo v přerovském sektoru. Foto: DENÍK/Lukáš Horák

LHK Jestřábi Prostějov – HC ZUBR Přerov 3:2 (0:1, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 47. Cetkovský (Drtina, Dragoun), 48. Krejčík (Šlahař, Illéš), 59. Cetkovský (Moskal) – 5. Pala (Hořava), 60. Kovařík (Mrázek). Rozhodčí: L. Bejček, O. Hejduk – Kotlík, Špringl. Vyloučení: 7:8, navíc Sýkora (PRE) 10+10 minut. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4890.

LHK Jestřábi Prostějov: Horčička – Drtina, Kaluža, Mojžíš, Husák, Rudl, Protivný – Novák, Moskal, Dragoun – Luňák, Venkrbec, Cetkovský – Šlahař, Illéš, Krejčík – Augustin, Volek, Čuřík. Trenér: K. Přecechtěl.

HC ZUBR Přerov: Klimeš – Chmelíř, Grof, Pala, Hořava, Novotný, Ferenc, Vágner – Procházka, Pšurný, Mrázek – Sikora, Sýkora, Šťastný – Goiš, Popelka, Dostálek – Stoklasa, Král, Kovařík. Trenér: P. Dočkal.